Tuorein sisältö

Fallout-sarja jatkuu: toinen kausi sai siunauksen

19.04.2024 klo 17.06 | Luettu: 1726 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Prime Videossa valtavan vaikutuksen ja rajusti rakkautta kerännyt Fallout-peleihin pohjautuva tv-sarja jatkuu kakkoskaudelle. Upeasti pelien värimaailman, hengen ja meiningin tavoittava sarja ei näin jää tähdenlennoksi, vaan siitä päästään nauttimaan lisääkin.

Sarja on noussut hitiksi maailmanlaajuisesti, sijoittuen suoratoistopalvelun TOP 3 -katsotuimpien ohjelmien joukkoon ja nousten toiseksi katsotuimmaksi tuotantokaudeksi. Falloutin edelle nousee vain Taru Sormusten Herrasta: Mahtisormukset.

Siinä sivussa tv-sarja on vauhdittanut myös Fallout-pelien suosiota. Päivän mainioimpana uutisena Fallout 4 nousi Euroopan myydyimmäksi peliksi – myynnit nousivat vaatimattomat 7600 % edellisviikkoisesta. Samalla Fallout 4 on noussut Steamin 20 pelatuimman pelin joukkoon. Myös Fallout 76 ja Fallout New Vegas ovat kasvattaneet pelaajamääriään hurjasti.

Fallout-sarja sai ensi-iltansa yksinoikeudella Prime Videolla keskiviikkona 10.4. yli 240 maassa ja alueilla ympäri maailman.

“Jonah, Lisa, Geneva ja Graham ovat saaneet maailman huomion järisyttävällä ja mukaansatempaavalla viihteellä. Rima oli korkealla ikonisen videopelisarjan ystäville, mutta tähän mennessä näyttäisi, että olemme ylittäneet heidän odotuksensa, tuoden samalla miljoonia uusia faneja franchisen pariin. Esiintyjäkaarti mukaan lukien Ella Purnell, Aaron Moten, Walton Goggins ja Kyle MacLachlan ovat ylittäneet itsensä”, sanoi Amazon MGM Studiosin johtaja Jennifer Salke.

Sarja on Kilter Filmsin ja tuottajien Jonathan Nolanin ja Lisa Joyn käsialaa. Nolan ohjasi sarjan kolme ensimmäistä jaksoa, minkä lisäksi Geneva Robertson-Dworet ja Graham Wagner toimivat tuottajina, käsikirjoittajina ja showrunnereina.

“Tämä on ollut yksi hämmästyttävimmistä projekteista, joissa olemme koskaan olleet mukana. Jonah ja tiimi tekivät uskomatonta työtä, ja olemme iloisia paitsi sarjan saamasta vastaanotosta, myös siitä, että saamme jatkaa näiden upeiden ihmisten kanssa työskentelyä”, sanoi Bethesda Game Studiosin vastaava tuottaja Todd Howard.

Fallout on tarina omistamisesta ja sen puutteesta maailmassa, jossa ei ole enää juuri mitään jäljellä. Kaksisataa vuotta maailmanlopun jälkeen laskeumasuojien maan alla eläneet asukkaat pakotetaan palaamaan esi-isiensä jättämään säteilyn muovaamaan, helvetilliseen maisemaan. Maan päältä löytyy uskomattoman monimutkainen, iloisella tavalla outo ja äärimmäisen väkivaltainen universumi.

Fallout-tv-sarjassa on kolme päähenkilö.

Ella Purnell on Lucy, optimistinen holviasukki, vault dwelleri, jolla on periamerikkalainen tekemisen meininki. Hänen rauhantahtoinen ja idealistinen luonteensa joutuu koetukselle, kun hänen on pakko nousta maanpinnalle pelastaakseen isänsä.

Aaron Moten on Maximus, nuori sotilas, joka kiipeää ylöspäin arvojärjestyksessä sotilaallisessa ryhmässä nimeltään Teräksen Veljeskunta. Hän on valmis tekemään mitä tahansa edistääkseen veljeskunnan tavoitteita lain ja järjestyksen palauttamiseksi erämaassa.

Walton Goggins on Kaamio, ghouli, moraalisesti arveluttava palkkionmetsästäjä, jolla on takanaan 200-vuotinen historia ydinsodan jälkeisessä maailmassa.

Nämä erilaiset osapuolet törmäävät jahdatessaan arvoitukselliselta tutkijalta saatua artefaktia, jolla on potentiaalia muuttaa radikaalisti tämän maailman voimasuhteita.

Pääosissa nähdään Ella Purnell (Yellowjackets), Aaron Moten (Emancipation), Kyle MacLachlan (Twin Peaks) ja Walton Goggins (The Hateful Eight). Kilter Filmsin Athena Wickham toimii lisäksi tuottajana, yhdessä Bethesda Game Studiosin Todd Howardin ja Bethesda Softworksin James Altmanin kanssa. Amazon MGM Studios ja Kilter Films vastaavat tuotannosta yhteistyössä Bethesda Game Studiosin ja Bethesda Softworksin kanssa. Sarjan esiintyjäkaartiin lukeutuvat Moisés Arias (The King of Staten Island), Sarita Choudhury (Homeland), Michael Emerson (Person of Interest), Leslie Uggams (Deadpool), Frances Turner (The Boys), Dave Register (Heightened), Zach Cherry (Severance), Johnny Pemberton (Ant-Man), Rodrigo Luzzi (Dead Ringers), Annabel O'Hagan (Law & Order: SVU) ja Xelia Mendes-Jones (The Wheel of Time).

Lisätietoja: Fallout Season 1

Lisää aiheesta

Fallout 3
Fallout 3 + DLC
Fallout 4
Fallout: New Vegas
Fallout 76

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Onko Suomi-hitti taa... Videoblogi: Kun Suom... >

Keskustelut (1 viestiä)

Laardi_Loordi

20.04.2024 klo 02.36 2 tykkää tästä

Ihan mielettömän hieno homma. Pelifaneja ei ole mitenkään helppo miellyttää ja itsekkin olin ennen näkemistä skeptinen, olen ollut pelisarjan fani ysäriltä asti. Sarja ylitti odotukset ja se on siinäkin mielessä hieno homma että sen menestyminen luo painetta Bethesdalle kehittää myös peleihin jatkoa. Kaiken Fallout kaman otan ilolla vastaan.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova