Tuorein sisältö

Applen uusi iPhone 4S herättää tunteita

05.10.2011 klo 17.36 | Luettu: 1618 kertaa | Teksti: Samuel Kohtala


Applen kauan odotettu iPhone 4S-älypuhelin on vihdoin julkistettu, ja nyt suurimman kohun hälvettyä on hyvä paneutua laitteen uudistuksiin ja sen herättämiin reaktioihin.

Aikaisemman iPhonen julkaisusta on kulunut jo yli vuosi, joten monet odottivat näkevänsä jo kokonaan uuden iPhone 5 -älypuhelimen. Vaikka iPhone 4S ei ole kokonaan uusi puhelin, tarjonnee se silti kiitettävästi vastinetta rahalle lukuisilla uusilla ominaisuuksillaan.

Uudessa iPhonessa A4-prosessori on vaihtunut A5-tuplaydinprosessoriin, joka löytyy myös iPad 2 -tablettitietokoneesta. Apple lupailee laitteensa olevan tuplasti edeltäjäänsä nopeampi peruskäytössä. Vastaavasti esimerkiksi peleissä suorituskyvyn kasvu saattaa olla jopa seitsemänkertainen.

Puhelimesta löytyy myös uudistettu tupla-antenni, jonka sanotaan mahdollistavan 4G-nopeudet ilman korkeaa energiankulutusta. Kamera on puolestaan päivitetty 8 megapikselin tarkkuuteen ja se kykenee myös 1080p HD-videokuvaukseen reaaliaikaisella kuvanvakautuksella. Muiden toimintojensa lisäksi iPhone 4S toimii suoraan myöhemmin käynnistyvän iCloud-pilvipalvelinjärjestelmän kanssa.

Yksi puhutuimmista ominaisuuksista on digitaalinen avustaja Siri, jonka ideana on toimia auttamassa puhelimen käyttäjää. Siriltä voi kysyä esimerkiksi säätilaa, jolloinka iPhone näyttää senhetkisen sääennusteen. Siri voi myös lukea tekstiviestejä ääneen, hakea tietoa sanakirjoista ja esimerkiksi aikatauluttaa tapaamisia. Vielä kokeiluvaiheessa oleva ohjelma on ennättänyt herättämään hilpeyttä Japanissa, jossa Siri kuulostaa lausuttuna lähes täysin samalta kuin ”shiri”. Käännöskukkasen voinee jokainen todeta itse Googlen kääntäjän avulla.

Applen kilpailjoista Samsung on puolestaan nostanut kytkintä ja on nyt toteuttamassa aiempia uhkauksiaan iPhonen myyntikiellosta. Kyse on valmistajien välillä pitkään jatkuneesta patenttisodasta, jonka seurauksena Samsung joutui vastikään luopumaan tablettiensa myynnistä Saksassa. Samsungin tämänkertainen vastaiskun kohteena on ilmeisesti pysäyttää Applen uutuuden myynti ainakin Ranskan ja Italian markkinoilla.

Lähteet: Dvice, Gizmodo ja Macrumors.

V2.fi | Samuel Kohtala
< Children Of Bodom su... DiCapriolle leivotaa... >

Keskustelut (2 viestiä)

h1ppidippi

Rekisteröitynyt 15.03.2011

06.10.2011 klo 16.23

RIP Steve Jobs :(
Stanaldo

Rekisteröitynyt 26.08.2009

21.10.2011 klo 12.38

Eiköhän noilla lähde alamäki nyt, kun ei ole kohta mitään uutta tarjottavaa. Pikku päivityksiä yli hintaisilla laitteilla.

Kirjoita kommenttiV2.fi:n JOULUKISA
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova