Tuorein sisältö

Peter Jackson tahtoo paisuttaa Hobitti-projektia

15.07.2012 klo 14.45 | Luettu: 3891 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Hobitti-kirjan sisältö kerrataan kahdessa elokuvassa, jotka on jo kuvattu. Näin luulimme. Peter Jackson on kertonut Comic Con -tapahtumassa, että hän haluaa jatkaa kuvauksia.

Jackson puhui virallisen Hobitti-tilaisuuden ulkopuolella, joten aiheesta liikkuvat tiedot vaihtelevat. Sivuston Collider mukaan uusi materiaali saattaa johtaa pidennettyihin versioihin, tai jopa kolmanteen elokuvaan.

Coming Soon puhuu vain uuden materiaalin mahdollisuudesta. Jackson tahtoisi jatkaa kuvauksia pari viikkoa tai pidempäänkin ensi vuonna. Asiasta on puhetta studion kanssa. Alkuperäistä Hobitti-tarinaa laajennetaan J.R.R. Tolkienin omilla myöhemmin kirjoittamilla selityksillä ja tätä tavaraa olisi enemmänkin. Laajennukset tekevät Hobitista tyylillisesti Taru sormusten herrasta -trilogian kaltaisen.

Tähän tietoon Hobitti - Odottamaton matka (The Hobbit: An Unexpected Journey) saapuu Suomeen 12. joulukuuta ja Hobitti - Sinne ja takaisin (The Hobbit: There and Back Again) vuotta myöhemmin.


Lähteet: Collider, Coming Soon

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Neljä Marvel-elokuva... Del Toro ja Perlman ... >

Keskustelut (5 viestiä)

TheAvenger

Rekisteröitynyt 14.10.2008

15.07.2012 klo 15.17 2 tykkää tästä

En ymmärrä miksi tämä on ylipäätään jaettu kahdeksi elokuvaksi. Kirjahan ei ole mitenkään erityisen pitkä, muistaakseni noin 350 sivua.
lainaa
LauriO

15.07.2012 klo 15.22 1 tykkää tästä

Eikös idea ole se, että ensimmäinen elokuva on Hobitti-kirja kokonaisuudessaan ja jatko-osassa olisi Tolkienin omia lisäyksiä. Toinen osa siis yhdistäisi Hobitin ja TSH-trilogian yhteen. Näin olen antanut itseni jostain ymmärtää.
lainaa
Hoppeli

15.07.2012 klo 16.29 2 tykkää tästä

Trailereissakin näkyy, että leffoissa on Gandalfin omia seikkailuja. Kirjoissahan kyseinen herra häipyy jossain vaiheessa tarinaa ja ilmestyy myöhemmin, ja lyhyesti vain kertoo missä oli käymässä. Kyseinen tapahtuma juuri on TSH:n kannalta melko tärkeä.

Ja Hobittihan on itsessään tarinan peruspiirteiltään niin TSH:n kaltainen, että ei sitä ihan alkuperäisen mukaan olisi kannattanut kertoa. Molemmissa kun edetään kohti vuorta, ja lopputaistot ovat melko samanlaisia.

Itselleni ainakin kelpaa kaksi leffaa, vaikka ihan maisemien katselun takia. Ja ehditäänpä syventämään kaikkia 13 kääpiötä kunnolla. Yhdessä leffassa voisi tuntua, että osa on mukana vain siksi, kun sattuivat kirjassakin olemaan.
lainaa
atp

15.07.2012 klo 18.26 1 tykkää tästä

On jo muotia jakaa leffat kahteen osaan, nytkö sitten kolmeen. No joo. Tuosta kahdeksi jakamisestakaan en itse diggaa, mutta tajuaahan sen miksi studiot tykkäävät: melkein sama budjetti mutta saa kaksi kertaa lipputulot. Siksi nämä harrypotterit ja twilightit (ja kohta kuulemma hungergamesit) on jaettu.

Kirja ei tosiaan ole pitkä, yksi leffa olisi riittänyt.
lainaa
Tarkkis

16.07.2012 klo 16.07

Tää ohjaajien mammuttitauti sais alkaa pikkuhiljaa jo laantumaan. Ennen leffat saatiin kestämään puolisentoista tuntia, ja se riitti. Nykyisin on pienoinen ihme jos teatterista kävelee ulos alta kahden tunnin (hissukseen jo melkeinpä kolmen tunnin)... Tyhjäkäyntiä on yleensä tuntitolkulla...
lainaa

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova