Tuorein sisältö

DreamWorksin legendat floppasivat Yhdysvalloissa

26.11.2012 klo 18.30 | Luettu: 2621 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Yhdysvalloissa vietettiin viime viikolla kiitospäivää ja sen pidentämää viikonloppua, joten uutuuselokuvat aloittivat matkansa jo keskiviikkona.

Katsotuin uutuus oli DreamWorks-animaatio Viisi legendaa. DreamWorks ei juhli, sillä jopa viiden päivän tulos 32,6 miljoonaa dollaria on selvästi heikompi kuin DreamWorksin useimmat kolmen päivän tulokset. Kriitikoiden mukaan leffa on DreamWorksin tuttua ihan kivaa tasoa: Joulupukin, Pääsiäispupun ja kumppanien yhteisseikkailussa riittää väriä ja vauhtia. Jälkikäteen kypsempi katsoja kenties tuumii, että tarina oli laskelmoitu ja kömpelö, mutta mitäpä siitä enää.

Legendojen kintereillä hiihti Ang Leen kunnianhimoinen 3D-elokuva Life of Pi, jota on kutsuttu yllätyshitiksi, koska tyyli ei ole kaupallinen. Tunteellinen ja visuaalisesti loistelias elokuva kertoo symbolisen tarinan pojasta merellä. Kriitikot ovat ylistäneet toteutusta tasaisena rintamana. Onko varsinainen sisältö osuvaa, se on herättänyt keskustelua.

80-luvun toimintaelokuvan uusi versio Red Dawn istui leffastudion hyllyllä pitkään ennen ensi-iltaansa. Uusi versio kertoo ei Neuvostoliiton, vaan köyhän Pohjois-Korean hyökkäyksestä Yhdysvaltoihin... On sanomattakin selvää, että leffa on tyhmä, mutta onko se viihdyttävä? Ei sinne päinkään, sanovat kriitikot: puoleentoista tuntiin on ahdettu useamman tunnin edestä hengetöntä kerrontaa.

Silver Linings Playbook on fiksu romanttinen komedia kriitikoiden makuun. Kovia kokenut Bradley Cooper tutustuu Jennifer Lawrenceen yrittäessään rakentaa elämänsä uudestaan. Kriitikoiden mukaan elokuvassa on paljon liikkuvia osia, mutta ohjaaja David O. Russell selviää kunnialla: on huumoria, on suuria tunteita.

Viikonlopun (pe-su) katsotuimmat elokuvat Yhdysvalloissa:

Sija / Elokuva / (Viikonlopun tulos) / [Kokonaistulos]

1. Twilight - Aamunkoi, osa 2 (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2) (43,1 milj. $) [227,0 milj. $] - arvostelu
2. Skyfall (36,0 milj. $) [221,7 milj. $] - arvostelu
3. Lincoln (25,0 milj. $) [62,2 milj. $]
4. Viisi legendaa (Rise of the Guardians) (24,0 milj. $) [32,6 milj. $]
5. Life of Pi (22,0 milj. $) [30,2 milj. $]
6. Räyhä-Ralph (Wreck-It Ralph) (16,8 milj. $) [149,5 milj. $]
7. Red Dawn (14,6 milj. $) [22,0 milj. $]
8. Flight (8,6 milj. $) [74,9 milj. $]
9. Silver Linings Playbook (4,6 milj. $) [6,5 milj. $]
10. Argo (3,9 milj. $) [98,1 milj. $] - arvostelu

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< James Bond otti reva... Takavuosien hittiork... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova