Tuorein sisältö

V2.fi testasi: Wacom Bamboo Stylus fineline

14.11.2014 klo 00.01 | Luettu: 5445 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Vielä vajaa 20 vuotta sitten (uh, minne aika menee?) pyödälläni tai jopa taskussani oli aina lyijy- ja tussikynä, ja joka päivä tuli piirrettyä jotain. Työelämän myötä käsi jämähti lopullisesti hiiren muotoiseksi ja siitä lähtien taiteilu on ollut liki sataprosenttisesti pikseleihin pohjautuvaa. Aina jäin kuitenkin kaipaamaan sitä välimuotoa näiden kahden välillä, mutta piirtopöytiin en koskaan ole saanut totuttua ja Wacomin Cintiq-piirtonäytöt ovat kuuluneet kategoriaan ‘jos Lotossa voitan’. Voisiko tähän tuoda ratkaisun muutenkin päivittäisessä käytössä oleva iPad Mini sekä Wacomin Bamboo Stylus fineline -kosketuskynä?

Vastaus on usein laitearvioissa kuultu “kyllä ja ei”. Finelinen kalliimpi isoveli Intuos Creative Stylus 2 on tarkoitettu piirtämiseen ja maalaamiseen, mutta fineline on maahantuojankin kuvauksen mukaan vain “kirjoittamiseen ja luonnosteluun”. Siinä se kyllä päteekin, muun muassa Halloween-artikkelimme sekava kuvitus oli finelinellä Digiexpon hulinassa nopeasti väsättyä ‘taidetta’. Eli ei niinkään tarkempaan luomiseen (ehkä kärsivällisyydellä ja treenaamisella), vaan nopeisiin luonnoksiin ja spontaaniin taiteiluun.

Ehkä olisin finelinellä saanut parempaakin aikaiseksi, mutta vastaan tulivat softaongelmat. Wacomin oma Bamboo Paper -sovellus tunnistaa kynän heti paineherkkyystasoineen päivineen, mutta muutaman tunnin kokeilun perusteella ohjelma on hankala käyttää ja pyytää lisämaksuja jokaisesta sivellinmuodostaan ja työkalustaan. Sen sijaan Adobe Photoshop Sketchin käyttäminen onnistui minulta huomattavasti paremmin, mutta sitä en saanut taas tunnistamaan kynää millään (päivitys: kynän kotisivuilla sanotaan “Integration coming soon”). Ilman tunnistustakin pärjäsi jotenkin.

Vaikka fineline on suhteellisen edullinen (noin 60 euroa), se tuntuu kädessä hyvältä ja laadukkaalta. Hyvänä voidaan pitää myös varsin pitkää käyttöikää latauksen jälkeen - valmistaja sanoo 26 tuntia ja se vaikuttaisi pitävän paikkansa. Näistä plussaa.Hintaluokka: 60 euroa Verkkokauppa.com
Lisätietoja: Wacom

V2.fi | Manu Pärssinen
< Lentokoneessa riehun... Kasarisuosikin keika... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova