Tuorein sisältö

James Cameronin ja Wonder Woman -ohjaajan kissatappelu

25.08.2017 klo 16.54 | Luettu: 1787 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

James Cameron ja Patty Jenkins nahistelevat siitä, onko Jenkinsin ohjaama jättihitti Wonder Woman askel eteen vai taakse.

Cameron on tunnetusti edistänyt naisten asemaa Hollywoodissa oman makunsa mukaisella tavalla. Sarah Connor ja Ellen Ripley ovat vahvoja selviytyjiä ensimmäisissä seikkailuissaan ja naarastiikerin ja Rambon risteytyksiä Cameronin luomissa jatko-osissa.

Cameronin mukaan Hollywoodissa harrastetaan aiheetonta itsetyytyväisyyttä Wonder Womanin johdosta. Cameron piti elokuvasta, mutta Wonder Woman on hänen mukaansa esineellistetty ikoni ja askel taaksepäin. Cameron sanailee, että Sarah Connor ei ollut kauneuskuningatar, vaan vahva ja ongelmallinen nainen ja kamala äiti, joka ansaitsi katsojan kunnioituksen puhtaalla sisulla.

Jenkis vastaa Twitterissä, että Cameron on taitava ohjaaja, mutta ei nainen, eikä Cameron ymmärrä, mitä Wonder Woman merkitsee naisille ympäri maailmaa. Jenkins toteaa, että naiset voivat olla mitä vain aivan kuten miespuoliset hahmot. Naishahmon ei tarvitse aina olla kova ollakseen vahva. Jos emme voi juhlia myös kaunista ja rakastavaa sankaria, emme ole edistyneet, uskoo Jenkins.

Tätäkin keskustelua mielenkiintoisempaa olisi se, mihin sävyyn Cameron ja Wonder Womanin luoja William Moulton Marston keskustelisivat naisista äijien kesken. Cameron on ollut naimisissa "ei-kauniin Connorin" näyttelijän Linda Hamiltonin ja äijämäisiä elokuvia ohjanneen Kathryn Bigelowin kanssa. Marston piti vahvoista emännistä myös ja harrasti sitomisleikkejä, minkä vuoksi Wonder Womanilla on totuuden lasso. Siitä puhe mistä puute?


Lähde: Hollywood Reporter

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Näin irtoaa Alissalt... Moonlight-tähti koht... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova