Tuorein sisältö

Universumien tomu eli His Dark Materials alkaa alusta

10.03.2018 klo 21.54 | Luettu: 2403 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Fantasiaelokuva Kultainen kompassi (The Golden Compass) vuodelta 2007 jätti tarinan nolosti kesken, koska tekijät uskoivat, että omaperäinen saaga Universumien tomu (His Dark Materials) saadaan isolle kankaalle kokonaisuudessaan. Leffa floppasi komeasti Yhdysvalloissa ja alitti odotukset muillakin markkinoilla.

Uusi yritys tulee ison budjetin minisarjan muodossa. Oscar-palkittu Kuninkaan puhe -ohjaaja Tom Hooper on vetovastuussa. Tyttö-Wolverinea Loganissa näytellyt Dafne Keen nähdään pääosassa.

Kahdeksasta osasta koostuva sarja käy läpi romaanitrilogian, jonka muita osia ovat Salaperäinen veitsi (The Subtle Knife) ja Maaginen kaukoputki (The Amber Spyglass). Päähenkilö on orpotyttö Lyra, joka asuu vaihtoehtoisessa todellisuudessa ja matkaa muihinkin maailmoihin. Noitia ja panssaroituja jääkarhuja sisältävän tarinan erityispiirteisiin lukeutuvat myös daimonit, jotka ovat ihmishahmojen sieluja kuvaavia eläimiä.

Trilogia kritisoi järjestäytyneitä uskontoja. Kirjailija Philip Pullmanin itsensä mukaan trilogia kertoo "Jumalan tappamisesta", joskaan kyseinen "jumala" ei ole universumin luoja. Elokuvaversio sai kritiikkiä sekä uskontokriittisyydestä että romaanien vesittämisestä.

Tv-sarjan tuottaa BBC. Kansainvälisistä oikeuksista neuvotellaan Netflixin ja Applen kaltaisten tahojen kanssa. Tv-sarja mainittiin jo vuosia sitten, mutta nyt projekti etenee.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Gillian Anderson sel... Ilman paitaa patsast... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova