Tuorein sisältö

Terry Pratchettin Kiekkomaailmasta tehdään tv-sarja

01.03.2018 klo 20.27 | Luettu: 1859 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Kiekkomaailma eli Discworld on tuttu Terry Pratchettin kymmenistä romaaneista. Humoristisessa ja mielikuvituksellisessa maailmassa on vierailtu myös teatterin, radion, tv-spesiaalien ja pelien keinoin, mutta maailman mutkikkuuden kunnioittaminen on yleensä ollut haastavaa.

Asiaa yrittää seuraavaksi BBC:n kuusiosainen ja mahdollisesti jatkoa saava tv-sarja. Sarjaa kuvaillaan merkittäväksi kansainväliseksi tuotannoksi, joten ehkäpä rahoittajat eivät pihistele.

Kiekkomaailma lepää neljän elefantin selässä. Ne seisovat suuren kilpikonnan päällä. Tarinat parodioivat fantasiakliseitä ja muuta klassista tarinankerrontaa ja kommentoivat todellisen maailman ilmiöitä.

Uutislähde ei ole varma, mihin romaaniin tv-sarja perustuu, mutta väittää toisaalta, että työnimi on The Watch, mikä on viittaus tv-sarjaan, jota Pratchettin perikunnan firma Narrativia on kehitellyt pitkään. The Watchin on määrä kertoa Ankh-Morporkin kaupunkivaltion vahdeista, jotka ratkovat eriskummallisia tapauksia kyttäsarjojen tyyliin.

Pratchettin ja Neil Gaimanin yhteiseen romaaniin Hyviä enteitä eli Good Omens perustuva minisarja valmistuu ensi vuonna. Se kertoo demonista ja enkelistä, jotka yrittävät pysäyttää maailmanlopun. Sarja on BBC:n, Narrativian, Amazonin ja Gaimanin yhteistyötä.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Summer Up lisäsi nim... Tilt 2.0-juontaja Li... >

Keskustelut (1 viestiä)

vesamies

02.03.2018 klo 08.39 3 tykkää tästä

The Hogfather on kyllä paras tämänhetkisistä kiekkosarjoista, kelpaa katsoa joka vuosi jouluna. Epäilen vahvasti kyllä että BBC tästäkin saa paskan tehtyä jotenkin. Ehkä lisäämällä teinihahmoja, ehkä tekemällä siitä liian hassun. Vaihtoehtoja on monia
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova