Tuorein sisältö

Leffat, joita ihmiset katsovat, eivät sittenkään saa Oscareita

07.09.2018 klo 14.42 | Luettu: 1811 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Oscar-kisaan aiottiin lisätä uusi kategoria "Popular Film", jonka oli tarkoitus olla kunnianosoitus hittielokuville. Yksityiskohtia ei paljastettu, joten ei ole selvää, aikoiko akatemia turvautua yleisöäänestykseen vai äänestää itse siitä, mikä vahvistettu hitti on laadukkain.

Suunnitelmasta on luovuttu toistaiseksi. Virallisen lausunnon mukaan gaalassa tahdotaan yhä juhlia kaikenlaisia elokuvia, mutta "Popular Film" -kategoria vaatii lisää opiskelua, eikä uuden kategorian julkistus vuoden puolivälissä tunnu reilulta. Kategoriaa ei nähdä ensi kevään gaalassa.

Kategoria on saanut runsaasti kritiikkiä alan ihmisiltä. "Suositut elokuvat" kuten Taru sormusten herrasta -trilogia ovat toisinaan nousseet kärkeen, kun ne ovat riittävän hyviä ja jotakin uutta. Tänä vuonna on arvailtu, että Black Panther saattaa saada "oikean" ehdokkuuden, koska leffa on laadukas, sisällökäs ja kulttuuri-ilmiö.

Myös animaatiokategoriaa on usein kritisoitu siitä, että se ohjaa äänestäjiä ajattelemaan, ettei animaatio voi olla vuoden paras elokuva.

Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tänään tv:ssä: Rambo... 'Boys boys boys' lau... >

Keskustelut (2 viestiä)

gsva

07.09.2018 klo 16.02 2 tykkää tästä

Kuvituskuva - Ei liity tapaukseen
lainaa
Conker

08.09.2018 klo 09.45

Black Panther oli kyllä niin paska, että hohhoijaa. Ei jatkoon.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova