Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: suurin koskaan väännetty paska Sandra Bullockin mukaan

20.11.2018 klo 17.00 | Luettu: 1718 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Speed 2 - vaara iskee vesillä

Vain Foxilla.

Speed olisi voinut olla uusi Die Hard. Ensin bussi ei saa pysähtyä: sen on säilytettävä tietty nopeus, tai pommi posahtaa. Sitten on sama juttu risteyilyaluksella. Sitten katkera terroristi kostaa Keanu Reevesille: hän ei saa pysähtyä ja on juostava minne käsketään. Millään menopelillä ei saa pysähtyä, kun mittakaava kasvaa ja ikäraja laskee. Ulkomaillakaan ei saa pysähtyä, tai Tšernobyl posahtaa uudestaan. Odottaisimme nyt esiosan ja jatko-osan risteytystä, jossa sankarin teiniversion on pidettävä Lada käynnissä, vanhan Reevesin kärvistellessä öljytankkerin tai tähtilaiva Enterprisen puikoissa, koska ladamies on palannut sabotoimaan entistä tärkeämmät jarrut.

Juu ei, sanoi Reeves ja valitsi Paholaisen asianajajan kun Speed 2 tyrittiin. Studio otti nokkiinsa ja väitti Reevesin mieluummin keikkailevan bändinsä kanssa kuin näyttelevän, mikä oli korkeintaan puolitotuus. Roolissaan jatkava Sandra Bullock oli Hollywoodin kuumia nimiä myös, mutta oli riski väittää, ettei se ole kyttä, joka joutuu aina samaan tilanteeseen, vaan satunnainen lyyli, joka sattumalta seurustelee eri kyttien kanssa.

Speed 2 perustuu ohjaajan painajaiseen, jossa risteilyalus törmää saareen. Painajaista kunnioittava stuntti oli aikanaan historian kallein ja vaikka sitä katsoi silmät auki teatterissa, ei se hintansa väärti ole. Kankea leffa on historiallinen floppi, joka voitti kultaisen vatun ja päätyi IMDb:n pohjasakkalistalle, joten toivottavasti ohjaajalta on jossain välissä kysytty, mitä painajaiselle kuuluu. Bullock on kommentoinut lopputulosta otsikon mainitsemalla tavalla. Maineikas kriitikko Roger Ebert kehui leffaa ja kertoi vuosia myöhemmin, että siihen arvosteluun on viitattu useimmin, kun häntä on haukuttu epäpäteväksi.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Slovenialainen kultt... Sylvester Stallone o... >

Keskustelut (1 viestiä)

MrHankey18

21.11.2018 klo 06.48 3 tykkää tästä

Väärin. Bonolla on edelleen ennätys hallussa. He is the crap. Tai Randy tosin laittoi vielä paremmaksi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova