Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: herrasmies Mel Gibson onkii ojasta Robert Downey Jr:n

05.08.2018 klo 16.00 | Luettu: 1998 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Air America

Vain kanavalla 5.

Robert Downey Jr. näyttelee huumehörhöä elokuvassa Less Than Zero. Downeyn mukaan hahmo on kuin tulevan joulun kummitus Saiturin joulusta, sillä hänestä tuli tosielämässä hahmon liioiteltu versio. Erään alamäen jälkeen Mel Gibson järjesti hänelle töitä toimintakomediasta Air America. Gibson neuvoi halaamaan kaktusta ja tarkoitti, että vastuuta ottava mokailija löytää elämän tarkoituksen. Gibson toivoi Downeyn jakavan viisauden seuraavalle hepulle. Kun Downey myöhemmin puolusti juoppohulluuden vuoksi mustalle listalle päätynyttä Gibsonia - sokeritissit vastaavat maailman sodista, freedom...! -, hän tuumi, ettei hän veikannut Gibsonin olevan se heppu.

Air Americassa Downeyn hahmo törttöilee ja menettää lentolupansa. CIA:n tarjouksesta ei voi kieltäytyä, kun muita töitä ei tipu. Air America on CIA:n peitefirma, jonka palveluksessa on myös Gibsonin näyttelemä velikulta, jonka vakauteen ei voi täysin luottaa. Vietnamin sota on käynnissä ja joustava moraali sallii tehdä omaakin bisnestä, mutta huumeiden kanssa sankarit eivät tahdo häslätä.

Sittemmin huumeiden kanssa häsläys esti Downeyta esiintymästä Gibsonin Hamlet-teatteriesityksessä ja valtavirran tuotannoissa. Kun Downey oli valmis ryhdistäytymään, Gibson maksoi vakuutuksen, jotta Downey voi tähdittää lääkittynä hourivasta kirjoittajasta kertovaa musikaalia The Singing Detectiveä. Vain muutamaa vuotta myöhemmin ikänsä alkoholismia vastaan taistelleella Gibsonilla kilahti ja Oscar-ehdokkuutta edeltänyt vuosikymmenen alamäki alkoi.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Popeda juhli Ratinas... Jenni Vartiainen fii... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova