Tänään tv:ssä: jännittävä idea sai jopa Alfred Hitchcockin ja Michael Bayn kuumiksi

27.11.2018 klo 17.00 | Luettu: 1345 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Phone Booth

Vain Foxilla.

Jännäri sijoittuu puhelinkoppiin, kuten muuan leffa sijoittuu hauta-arkkuun ja toinen kiven alle. Michael Bay innostui ja harkitsi ohjaamista, mutta hänen ensimmäinen kysymyksensä oli: "miten saamme päähenkilön ulos puhelinkopista?" Se on valitettava asenne, sillä tämä on mielenkiintoinen lajityyppi ja olisi kutkuttavaa nähdä, kuinka Bay koettaa pitää itsensä hereillä suljetussa tilassa. Kuvittele raivohullun apinan tärisyttävän kaltereita ja nakkaavan kakkaa ohikulkijoiden niskaan - Bay takuulla tavoittaisi vastaavaa energiaa ja/tai olisi se apina.

Jo Alfred Hitchcock oli kiinnostunut ideasta, mutta hän ja kirjoittaja Larry Cohen eivät keksineet 60-luvulla, miksi miehen on pysyttävä kopissa. Vuosikymmeniä myöhemmin Cohen kirjoitti leffan pikavauhtia, kun ajatus tarkka-ampujasta juolahti mieleen. Pian Phone Boothin jälkeen filmattu Cohen-kässäri Cellular on Cohenin mukaan Phone Boothin vastakohta, koska sankari voi mennä minne tahansa, muttei luopua kännykästä, mutta hänen kaverinsakin sanoivat, että kirjoitit saman leffan kahdesti.

Phone Booth etenee reaaliajassa ja kuva jaetaan, jos jotakin tapahtuu yhtäaikaa. Tarkka-ampuja on... Jack Bauer? Häntä näyttelee Kiefer Sutherland, joka oli pari vuotta aiemmin aloittanut Bauerin reaaliaikaiset kuvanjakoseikkailut tv-sarjassa 24. Eroa olisi vain vuosi, ellei leffan ensi-ilta olisi lykkääntynyt, koska Yhdysvalloissa ammuskeltiin vaihteeksi kiikarikiväärillä.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Artemis Fowl on uusi... Muistutus siitä, ett... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova