Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 5/73: irtokulli ei toiminut alunperinkään

11.01.2019 klo 18.40 | Luettu: 4037 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 5
The Wolf and the Lion


Theon pökkii ilolintua kohtauksessa, jonka symbolinen arvo on kyseenalainen. Munanheiluttelu elävöittää hepin myöhempää irtoamista, mutta miksi se on keitetty nuudeli jo ulos pullahtaessaan? Pornoalan kuvaus- ja editointikulttuuri menisi uusiksi, jos ilmat pääsisivät ulos näin nopeasti. Theon on kateellinen samaa naista pökkineelle kääpiölle ja hukassa Starkien alistettua hänet glorifioiduksi panttivangiksi, joten ehkä hänet on kuohittu henkisesti, eikä hän edes tiedä, miten vehkeen on tarkoitus toimia. Kohtauksen outoutta korostaa se, ettei Jon saanut seisomaan saman naisen kanssa edellisen jakson mukaan ja heti perään Varys puhuu omasta irtopeniksestään.

Huikean sisällökäs jakso alkaa mukavan rennosti, kun kaljamahakunkku koettaa ahtautua haarniskaan ja halinallepiirretystä karannut homoritari loogisesti saa suosiota teinitytöiltä voittaessaan Vuoren hevosen kiimalla (temppu on selkeämpi kirjassa). Häntäkään ei esitelty turhaan, vaan hän puhaltaa kuninkuushaluja kunkun veljeen heti kohta. Hänen ja Vuoren tappeluun sotkeutuva Hurtta aloittaa matkan yhdeksi suosikkihahmoistani polvistumalla välittömästi, kun kuningas pillastuu: Hurtta on kiehtova yhdistelmä härskiyttä ja kunniallisuutta.

Infodumppaus menee hieman liian pitkälle, kun Varys vierailee kolmessa peräkkäisessä kohtauksessa huutaakseen, että minä se vasta mysteeri olenkin, mutta hänen ja Pikkusormen nokittelu on tyylikäs päätös tälle. Cersein ja kunkun tavallista avoimempi keskustelu on toinen upea tiivistys ristiriitaisesta suhteesta. Ned Flanders irrottaa itse ensimmäiset ruuvit päänsä juuresta: on jaloa kieltäytyä moraalittomuuksista, kun muut tahtovat murhata Danyn, mutta mitä hän luulee saavuttavansa vastustaessaan Jaimen "pidätysyritystä", kun Jaime saa kuulla Catista? Cat oppii, ettei elämä ole mustavalkoista kärrätessään vankinsa Tyrionin rintaruokinnan etuihin uskovan siskonsa vuoristokaupunkiin. It's only a model. (Shh...!) Yksi isoista myöhempien aikojen pettymyksistä on se, että tässä jaksossa korostettu konflikti sivuutetaan täysin: kun Danyn barbaarit lopultakin hyökkäävät, heitä ei esitetä syövinä ja kusevina maajussien raiskaajina, vaan teleporttailevina tehosteina.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 4+1 kertaa
Tippa silmässä: 4+1 kertaa


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kuka hullu hyppäisi ... The Voice Of Finland... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova