Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 62/73: vaikkei penistä sängyssä tarvitse, sodassa se on turvamme

30.03.2019 klo 21.00 | Luettu: 2462 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 7: Jakso 2
Stormborn


Piraattitaistelu lienee kauden vähiten tärkeä kahakka ja sitä rataa, mutta siirtymäjaksoksi tämä on lumoava, siirtymien ollessa synkronisoitua supistumista. Pidän taktikoinnista pöytien äärellä ja se on huomattavasti terävämpää kuin varhaisilla kausilla, kun osallistujat ja heidän edustamansa asiat ovat tuttuja. Kasvanut budjetti näkyy paitsi itsestäänselvyyksissä, myös siinä, ettei mukana ole 10 minuutin keskusteluja, joissa mallorcalainen puska symboloi fantasiakaupunkia.

Kun lohikäärmeiden kuningatar, feministimummo, bi-seksuaali psykomuija, bi-seksuaali piraattiprinsessa, munaton piraatti, munaton spartalainen, munaton punkero ja isoa kikkeliään kehunut heterokääpiö neuvottelevat sotastrategiasta, päätökset tekee kääpiö. Elän kerrankin onnellisessa kuplassa: en tiedä, onko joku loukkaantunut, enkä ole varma, kuka siinä helpoimmin onnistuisi. Lopputaistelu on kikkelin voitto lukuisten naisten hävitessä ja Theonin paetessa.

Misun ja Madottoman madon rakastelu on kaunis hetki. Kun pointti on erilaisuuden hyväksyminen koko sydämellä, kokeilisin rohkeampaa kuvakerrontaa, mutta ymmärrän riskit ja tämä kohtaus vie iholle ilman käänteistä Crying Game -sekuntia. Kritisoimani The Shape of Waterin olisi pitänyt yltää samaan, mutta näkökulma jäi ulkopuoliseksi tirkistelyksi.

Arya pyytää sutta kotiin, mutta ymmärtää sen villiintyneen. Aikanaan oletin tämän perustelevan sen, miksei Arya itsekään palaa, mutta tänään Aryan hetket toimivat haetulla tavalla. Olen hyväksynyt senkin, ettei Danysta tule roistoa, mutta kutkuttaa se yhä, kun tolkullisen taktikoinnin sekaan sotketaan uhkaus elävältä polttamisesta ja pientä sievää vihjailua siitä, että Dany on manipuloitavissa.

Myöntäisin Joninkin pätevän, ellei hän myös höykyttäisi pohjoisen pelastanutta Pikkusormea heidän ensimmäisen keskustelunsa aikana vain koska Jon on olevinaan oikeamielinen avatarimme. En pitänyt siitäkään, kun hän mureutti Ramsayta raivokkaasti, sillä se oli Theonille tai Sansalle varattu tunnereaktio ja jos kumpikin heistä pärjää ilman, en lähde apinaan samaistumaan.


Keskiarvo 62 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 61+1 kertaa
Tippa silmässä: 83+4 kertaa
Seksivau: 9+1 kertaa


< Jakso 7-1 --- Jakso 7-3 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nikki Sixx: Mötley C... Suicide Squad 2 heit... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova