Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 50/73: Lena Headeyn pää on alasti!

14.03.2019 klo 22.10 | Luettu: 2626 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5: Jakso 10
Mother's Mercy


Jos kaudella tyhjäkäyntiä onkin, Jonin puukotus ja Cersein nakukävely tulivat yllättävän nopeasti. En ylistänyt syyttä Cersein ja Yläpulun konfliktia, mutta muistelin, että alkuvaihe on pidempi.

Nakukävely on äärimmäisen mielenkiintoinen käänne. Äijä käveli munasillaan aiemmin ja Cersein kävelyn aikana mies- ja naispuolinen juntti vilauttavat, sarjan laskelmoidessa kuumeisesti, mikä menee läpi. Lena Headeyn mukaan Cerseitä ei ole nähty alasti aiemmin, jotta kävelyn nöyryyttävyys maksimoituisi, mutta vaikka Lena on nakuillut, hän käyttää nuorempaa stunttivartaloa, joka nähdään sarjassa myöhemminkin nyt, kun alkuun päästiin. Isot tuotannot ovat muuttuneet tietokoneella sommitelluksi elementtien tilkkutäkiksi ja näin kohahduttava tehoste vetää huomion asiaan. Näkökulma on onnistuneesti Cersein ja säälin häntä melkein kuin ristiä raahaavaa Jeesusta, vaikka hän on elitistinen sosiopaatti, jonka hameen alle teki mieli kurkistaa. Se on hyytävää, kun Cersei koettelemuksesta selvittyään pääsee uuden superzombiensa käsivarsille ja tohtori Frankenstein lupaa, ettei zombie puhu, ennen kuin kaikki Cersein viholliset on hävitetty. Heitä on muutama.

On kyseenalaista, onko Stannisin tarina osa visionääristä kokonaisuutta, mutta tyttärensä tappaneen mölkerön suussa tryffelitkin muuttuvat tuhkaksi, joten juuri nyt se puhuttelee, ettei hänen viimeistä taisteluaan tai hänet päättävää lyöntiä näytetä. Pihahdin, kun sarja puijasi, että Stannis voisi halutessaan olla hyvä isä, mutta nyt muistelen kohtausta nyökytellen, että äijä kadotti tuntuman siitä, miksi ihminen elää. Vanhan testamentin Jumala säikähti, kun Abraham meinasi oikeasti tappaa poikansa: "älä nyt perkele...!" Stannis ei ollut yhtä onnekas.

Arya kehittyy ja karaistuu, mutta naamanvetelymysteerit ovat laimeita. Mielikuvitus pakotetaan liikkeelle vain jotta Arya saisi käyttöön Mission: Impossible -naamarit. Kun Arya tempoo kuolleelta esimieheltä naamoja, hän näkee omansa! Onko hänen kasvonsa poistettu ja korvattu taikanaamalla, jolla hän saa yhteyden naamapylväisiin, ja kun hän oivaltaa tämän, hänestä tulee aito ei-kukaan? Ei.

Lepää rauhassa, "pääsääntöisesti kiinnostava sankari-Jon". Sarjassa on todettu, että henkiin palaavat ovat menettäneet pysyvästi jotakin, mutta Jonin tapauksessa asiaa ei käsitellä, joten pari jaksoa kestävän kuoleman pääasiallinen merkitys on se, ettei hän voi kuolla.


Keskiarvo 50 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 49+1 kertaa
Tippa silmässä: 69+1 kertaa


< Jakso 5-9 --- Jakso 6-1 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uusi Avengers: Endga... Gillian Andersonilta... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova