Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 21/73: et usko, kuinka täysimittainen zombi-invaasio pysäytetään!

27.01.2019 klo 19.20 | Luettu: 3039 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3: Jakso 1
Valar Dohaeris


10 sekuntia sitten zombiarmeija marssi kohti muuria, jonka takana pärähti historiallinen hälytysääni. Nyt jäljellä on yksi zombi ja koira syö senkin. Tv-sarjat ovat taidemuoto siinä missä ovat kusetus, petos & kavallus. No, lupailtu muurintakainen kunkku on karismapommi Ciarán Hinds ja rahat ovat riittäneet jättiläiseen. Jon hyödyntää edellisen kauden vauvauhrauksesta jäänyttä tunnetta valehdellakseen heille, mikä näppärästi myy soluttautumisjuonen.

Tyrion tuumii menestyksekkäiden sota- ja käsihommien merkitsevän jotain, joten hän vihjaa isille olevansa perijä. Se yhteisymmärryksestä: isi uhoaa kääpiön olevan Lannister vain koska hän ei voi muuta todistaa. Tällaiset sekunnit ruokkivat sitä teoriaa, että Tyrion on Danyn sukua Jonin tavoin, mutta jos se käänne on tulossa, vähintään yhtä moni teema lässähtää kuin terävöityy. Muutama asia saa olla kohtalon johdatusta lopussa, mutta voi piru, jos kaikki on.

Munattomat, konemaiset supersotilaat ovat 90-prosenttisesti mahtava lisä sarjaan, mutta alkua varjostaa se, että heidät luoneet psykopaatit kenkkuilevat huvikseen ja paljastuvat (ensi jaksossa?) niin tyhmiksi, että heidät voi tappaa heidän omilla joukoillaan. Danyn kuvioita piristää myös uusvanha pappa Barristan; muistin kohtauksen, jossa hän pelastaa Danyn, mutten sitä, että hän on kipeästi kaivattu linkki Westerosiin.

Homokunkkua tsempannut Margaery huolehtii nyt sotaorvoista. Unohdanko hänen suolestaneen jonkun, vai onko hän laskelmoiva, kaksinaamainen, hitusen lässyttävä kukkahattupoliitikko, eli vaihtoehtoihin nähden kansakunnan kirkkain toivo?


Keskiarvo 21 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 20+1 kertaa
Tippa silmässä: 28+0 kertaa


< Jakso 2-10 --- Jakso 3-2 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sara Sieppi julkaisi... Tuska julkisti lisää... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova