Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 17/73: et sä tajua mitään, lumi-Jonne

23.01.2019 klo 18.55 | Luettu: 2777 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 7
A Man Without Honor


Kumartelin ohjaaja David Nutterille, mutta ei hän ihmeitä tee täytemateriaalilla. Röllittären jallittama Theon säteilee hessuhopomaista karismaa potkiessaan kriitikkoa. Theon "tekee mitä vain, jottei häntä kohdella kuin eunukkia", mikä hän ei ole vielä. Ehkä se on ohjaajan ansio, että nolo silmänisku hautautuu puheen nopeuteen. Lapsien kärvennys jää vajaaksi shokiksi. Uskoiko kukaan koskaan, että Starkien nelihenkinen seurue on kutistunut kahdeksi hiileksi kohtausten välissä? Tahdon uskoa, että sarja uskoo meidän päättelevän oikein, mutta olisi arvokkaampaa tutkia, mitä satunnaisten lapsien tappaminen tekee Theonille.

Köytetty Ygritte kiusaa neitsyt-Jonia petipuheilla ja politiikalla ja ensimmäinen "you know nothing, Jon Snow" tulee ytimekkäästi. Tilanne kääntyy nurin, tai ei oikeasti: Jon oli Ygritten vanki koko ajan. Älä sure, Jon. Eri kokemustasot ovat erilaisia elämyksiä. Jaimen kohtaus on tehokas, koska uskoin muistavani kaiken ja oletin, että sarja koettaa jo myydä hänet sankarina. Jaime juttelee mukavia toiselle vangille - hänet tappaakseen. Jaime pääsee myös Catin ihon alle ja tämäntällaisia ovat huiput. Oikeistolaisuuden ja psykopatian keskeinen ero avautuu kohtauksessa, jossa jääkuningatar Cersei suo sympatiaa Sansalle, koska hän on ollut samassa elämäntilanteessa.

Xena-fantasiaan jumiutunut Dany näkee väkivaltaisen vallanvaihdon suurkaupungissa, mutta käänne on painoton paikallisten sivuhahmojen ollessa karikatyyreja. Ilmaan haihtuva ja monistuva velho on totisesti 90-luvulta. Jakso on kaikkinensa viihdyttävä, mutta se ajatus on herännyt, että jos jokin käy vanhaksi seuraavan 50 jakson aikana, niin Dany.


Keskiarvo 17 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 16+1 kertaa
Tippa silmässä: 17+0 kertaa


< Jakso 2-6 --- Jakso 2-8 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nuorta Tony Sopranoa... Kate Winslet ratkoo ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova