Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 37/73: isojen rumien miesten ylistyslaulu

25.02.2019 klo 22.00 | Luettu: 3124 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4: Jakso 7
Mockingbird


Tätä parempaa esimerkkiä "turhasta täydellisestä hetkestä" saa hakea. Satunnainen äijä kituu. Arya tarjoaa itselleenkin tuoretta kylmää filosofiaa kuoleman lopullisuudesta ja Hurtta armoa. Säpsähdin, kun heidän kimppuunsa hyökättiin, ja sitten homma kääntyi komediaksi, hyökkääjän ollessa rähjäinen heinäkenkä, jonka Arya surmaa iskulla, jolla Hurtta armahti: he ovat nääs menossa päinvastaisiin suuntiin. Heinäkenkä ehti heittää selventävää infoa ja Hurtta haavoittua, mikä johtaa myöhemmin jaksossa Hurtan avautumiseen siitä, kuinka lohdutonta hänen elämänsä on. Rakastan tätä körilästä.

Tyrion koettaa jälleen päästä putkasta tappelusoopalla, mutta vastaan asettuu Vuori ja ensi kertaa oikea Vuori, eli Hafþór Júlíus Björnsson, joka pitäisi tunkea joka paikkaan, kunnes se käy rasittavaksi meemiksi, että kaikki sankarit Raamatun Davidista Hämähäkkimieheen ovat vetäneet häntä turpiin. Käsikirjoitusta ei tarvita. Tom Cruise lätkäisee häntä perseelle, sanoo hippa ja kamera pyörii: kultaa. Jättiläiset ja kehonrakentajat ovat keskimäärin pätevämpiä erikoistehosteita kuin animaatiohahmot.

Oberynin tunkeminen sarjaan puolivälissä vain, jotta hänet voidaan tappaa, on stuntti, mutta loistava sellainen. Rauhallisen päättäväisen veijarin puhe siitä, kuinka kaikki häntä lukuunottamatta pitivät vauva-Tyrionia hirviönä, särkee sydämen Tyrionin reaktion myötä. Ja se on periaatteessa vain bonus, sillä miehellä on myös syvästi henkilökohtainen syy haastaa Vuori. Eeppisen ottelun jälkeen hänestä tulee Tyrionin uusi paras kaveri, selvästikin.

Sansa on saanut tarpeekseen. Hänen uusin sulhasensa on räkänokkainen serkkupoika, joka rikkoo hänen lumilinnansa: nyt lätty lätisee! Pikkusormi tuumii, että toisessa elämässä Sansa olisi voinut olla hänen lapsensa, joten hän koettaa iskeä Sansan ja sitämyöten entinen muija pitää viskata alas vuorelta - huuh. Jakson heikkous on tuulen riepottelema Dany, joka esittää kovista.


Keskiarvo 37 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 36+1 kertaa
Tippa silmässä: 50+2 kertaa


< Jakso 4-6 --- Jakso 4-8 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Netflix härnää Marti... Jennifer Lopezin Osc... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

26.02.2019 klo 06.45 1 tykkää tästä

Hienoa, puoliväli ylitetty 5/7.
Muokannut: LateHuominen 26.02.2019 klo 06.45 lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova