Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 30/73: kukaan ei ole nauttinut grillatusta kyrsästä enempää

11.02.2019 klo 17.30 | Luettu: 2736 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3: Jakso 10
Mhysa


Siunasin edellisen jakson valinnat, mutta teoriassa huomio olisi voinut pysyä veripalttuhäissä. Veitsi kääntyisi haavassa eeppisen tuskallisesti, jos se olisi näytetty heti, kuinka Robb on saanut nuppinsa tilalle sudenpään: katsoja joutuisi toipumaan ensishokista tilanteen helvetillisyyden avautuessa lisää. Tässä jaksossa teurastuksen loppu kääntyy puolikoomiseksi "henkilökohtaiseksi loukkaukseksi" Tyrionia kohtaan. Hän on juuri saanut Sansan nauramaan, kun hänen sukunsa meni eliminoimaan vaimon suvun.

Starkit pettäneen ja pohjoisen valtiaaksi nousseen Roose Boltonin kytkeminen hänen äpäräänsä nyt, kun Ramsey syö muikistellen nakkia eunukki-Theonin seurassa, maalaa selkeän kuvan pohjolan ongelmista (ja se kuva kelpaa vaikka Windowsin taustalle). Ainoa nolo kärjistys kauden lopuksi on se, kun irtopeniksestä pillastunut Yara lupaa lähteä hakemaan velipojan takaisin hirveällä tohinalla eliittijoukkojen kanssa! (Ensi kaudella - muistaakseni - hän näkee Theonin olevan tööt, joten se siitä.)

Gendry soutaa ulos sarjasta kolmeksi kaudeksi. On luontevaa pitää Meliä pyrkyrinä, mutta Mel selvästi toimii uskovana papittarena usuttaessaan Stannisin zombiesotaan. Yo-Yo virkkoo Samille, ettei zombeja pysäytä armeija, jolloin Sam mukacharmikkaasti pällistelee, että tekö - nulikka, tyttö, rampa ja Hodor - ne sitten pysäytätte? Vitsi toimisi, jos katsoja olisi supernörttien puolella, mutta Yo-Yo ja systeri ovat yhä heikoimmin avattuja hahmoja. Jonin ja Ygritten viimeinen herkkä hetki on lipsua romanttisen komedian puolelle, mutta Ygritte onnekkaasti koettaa tappaa Jonin. Se on ominaisuus, ettei näin vetoavasta suhteesta oteta kaikkea irti.

Hohtavanvalkoisen blondi-Danyn saama suosio vapautetuilta orjilta on jälleen yksi uljaan messiasmainen otos... jossa "mahdollisesti" on jotakin epäilyttävää. George R.R. Martin on puolustautunut: kaikkien orjien ei ole tarkoitus olla tummia, eikä tämä orjuusjärjestelmä perustu rotuuun, mutta jos extroja palkataan Marokossa, paikalle tapaa saapua marokolaisia.


Keskiarvo 30 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 29+1 kertaa
Tippa silmässä: 42+2 kertaa


< Jakso 3-9 --- Jakso 4-1 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Wanaja Festival julk... Tampereen Blockfest ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova