Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 36/73: tissit pankkilaina tissit

17.02.2019 klo 23.59 | Luettu: 3138 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4: Jakso 6
The Laws of Gods and Men


Otsikon pääasiallinen merkitys on se, että allekirjoittanut jää viikon hermolomalle epätoivoisten otsikoiden keksimisestä, mutta on sekin totta, että alkupuolella nähdään reilusti turhia tissejä ikään kuin jakso tunnistaisi ongelmansa. Näyttelijöiden karismalle kuuluu kiitos siitä, että seuraavat käänteet menevät läpi. Pankkilaina irtoaa "loogisilta snobeilta", kun Sipuliritari vähän kerskailee, kuinka mölkerö-Stannis on pitkän aikavälin sijoitus pappa Lannisteriin nähden. Yara nähtiin viimeksi puoli kautta sitten, mutta on kuin lause olisi jäänyt kesken: hän uhoaa yhä, että pikkuveli pelastetaan nyt, vaikka hän antaa periksi Theonin nähtyään. Se on hyytävää, kun Theon ilmoittaa rakastavansa Ramseyta, joka on hakannut häntä kuin Mel Gibson Jeesusta.

Jälkimmäinen puolisko keskittyy Tyrionin oikeudenkäyntiin, joka on klassikko Peter Dinklagen päästäessä kaikki patoumat ulos. Muilta osin istunto on kiinnostava asioiden alleviivausoperaatio eikä niinkään visionäärinen spektaakkeli, mutta sitäkin hetkeä täytyy rakastaa, kun Jaime anoo Tyrionille armoa kulissien takana ja pappa Lannister hyväksyy tämän sekunnin sadasosassa. Jaimen ei siis välttämättä olisikaan tarvinnut venyä myönnytyksiin.

Shaen petos saa Tyrionin sylkemään tulta ja tulikiveä. Alustus oli taitavaa. Useampi kohtaus antoi syitä olettaa, että Shae käsitti verrattain pienet asiat erilailla kuin huolestunut Tyrion tarkoitti. Avainkohtaus nähtiin pari jaksoa sitten, kun Tyrion käytti riitelytaktiikkaa saadakseen Shaen lähtemään: Shae saattaa ajatella esimerkiksi niin, että Tyrion halusikin hänestä eroon ja että kohteliaisuus ja lahjukset olivat vain pelkuruutta myöntää se. Se on karua, kun Shae valehtelee oikeudessa vääristellen harmonisia hetkiä, mutta se on näissäkin bänkseissä totta, että niistä hetkistä pääsi lipsahtamaan tovi.


Keskiarvo 36 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 35+1 kertaa
Tippa silmässä: 48+2 kertaa


< Jakso 4-5 --- Jakso 4-7 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< John Smith Rock Fest... Aikamme kovimmat hui... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova