Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 57/73: sympaattisimmat lapsentappajat ryhdistäytyvät

22.03.2019 klo 23.30 | Luettu: 2593 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 6: Jakso 7
The Broken Man


Hurtta ei kuollutkaan ja se takuulla merkitsee jotakin! Juhlat alkavat jo ennen alkutekstejä ja karismapommi Ian McShane vierailee varmistaakseen alkuvauhdit. Tai ehkä McShane palkattiin paikkaamaan hirveää dialogia. Hurtta on lomaillut vuosia rauhanomaisessa seurakunnassa, mutta McShane päättää muistella, mitä Hurtalle tapahtui, ja selittää, miksi Hurtta on hengissä, ja hieroa tuttavuutta ja selittää itsensä. Avain kohtauksesta nauttimiseen on keskittyä mestarien äänensävyyn. On tylsää, että seurakunta tapetaan saman tien, mutta se toimii, että sekä Hurtta että Theon ilmaisevat olevansa hirteen kuuluvia särkyneitä miehiä, jotka päättävät vielä yrittää.

Aryan puukotus tuskin nosti kulmaa aikanaankaan: juu ei, hän ei kuole. En muista, mitä olen hourinut itse ja mitä lukenut, mutta joku fani kehitti vaihtoehtoisen skenaarion, jossa Arya kuolee suunnitellessaan kotiin lähtöä, mutta piakkoin häntä puukottanut Waifu paljastuu Aryaksi ja Arya on virallisesti ei-kukaan. Mitä järkeä tässä olisi? Mitä järkeä on Twin Peaksissa?

On vetoavaa, että viimeiset villit lähtevät Jonin armeijaan oman tulevaisuutensa tähden ja muutkin miettivät tätä, mutta siksi Jonin tulevat itsemurhataktiikat pistävät vihaksi. Matemaattinen taktikointi olisi inhimillisempää kuin angstailu, kun Jon koettaisi pitää jokaisen partajorman hengissä. Karhusaaren pikkuvanha pirpana on hellyyttävä vitsi, mutta ajoitus on vinksallaan, kun pikkutyttö sylkee aikuisten dialogia nyt, kun Aryan, Sansan ja Branin kehitys on alkanut näkyä.

Yläpulun tasot tulevat esiin ihanteellisella rytmillä. Valtansa huipulla hän uhkailee jo mummoja ja väheksyy naisten tarvetta saada seksuaalista nautintoa. Vaatimattomalta perunasäkkimieheltä sekin on erikoinen viisaus, että köyhät etovat meitä, koska he muistuttavat elämän reaaliteeteistä. Jonathan Prycenkin tapauksessa "äänensävy on oikealla asialla", vaikka sanat eivät menisi läpi.


Keskiarvo 57 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 56+1 kertaa
Tippa silmässä: 78+1 kertaa


< Jakso 6-6 --- Jakso 6-8 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Game of Thrones -täh... Jeremy Clarksonin po... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova