Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 45/73: voi ei, tämähän on fantasiaa

08.03.2019 klo 22.15 | Luettu: 2386 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5: Jakso 5
Kill the Boy


"Kill the Boy" ja ole mies, sanotaan Jonille. Joskus näitä ei tarvinnut selittää ja teema jatkui läpi sivujuonien. Mies Jon on koettaessaan pelastaa villit muiden protestoidessa. Viimeisen kauden traileri jätti fiiliksiin, että tiukalle menee, joten uskotaan, että Yökyöpeli voittaisi, jos Jon ei eväisi häneltä täydennyksiä tässä välissä. Olisi sääli, jos joku satunnaisia rikosepäiltyjä lohikäärmeille syöttävä bimbo lahjoittaisi zombeille liskon.

Ensisijaisesti sarja alustaa Winterfellin taisteluista sitä, jota ei näytetä ja toki äpäräsellaistakin. Moni kirjafanaatikko on kieltäytynyt uskomasta, että Stannisin ura lässähtää niin täydellisesti kuin sarjassa, ja uusintakierroksella Stannisin tulevaisuudesta koijaus on hieman hengetöntä. Ramsayllakaan sellaista ei voi olla, kun kuviot pyörivät isille esittämisen ja naisten kiusaamisen ympärillä. Kun Ramsay epäilee asemaansa, isi vakuuttaa, että jos Hän raiskaa hirttämänsä miehen muijan ja päättää lapsen pitää, asema on vakaa. Öh, niin kaunista, vai parodiaa Tyrionin isäsuhteesta?

Fantasiaa: Tyrion reagoi lohikäärmeeseen harvinaisen asiallisesti ja usvaisten raunioiden kiviukot yrittävät syödä hänet. Hänet vanginneen Jora-pojan outo tuppisuuvaihe katkeaa ironisesti, kun Jorah saa tartunnan kivikasvoilta. Peukkua siitä, että Tyrionin vähältä piti -hetki vain vaikuttaa lopettavan jakson.

Sarjan tehokkain lausuja on ylivoimaisesti Harmaa mato. Hän heittää totisena ällösöpön, puhdasmielisen repliikin - nyt haavoittuneena Missandeille - ja ihastelen heti, että tätä se on, kun mies ei ajattele munallaan.


Keskiarvo 45 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 44+1 kertaa
Tippa silmässä: 60+1 kertaa


< Jakso 5-4 --- Jakso 5-6 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Mä olisin täällä va... Anthony Hopkinsin ka... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova