Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 58/73: silakka savustuspöntössä kuolee vanhuuteen

23.03.2019 klo 22.30 | Luettu: 2817 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 6: Jakso 8
No One


Mitä pirun väliä Savusilakan linnan piirityksellä on? Silli teleporttasi pakoon, kun puoli sukua kuoli ja palasi nyt. Kyllästynyt vihollinen Jaime ja liittolainen Brienne suosittelevat, että Silli marssii joukkoineen Sansan avuksi, mutta häntä ei kiinnosta. Kun Silli syrjäytetään, neuvonantajan pesti tulee puheeksi, mutta kun ei. Silli kuolee kirjaimellisesti huvikseen. Loppuratkaisuna Brienne, joka ei tehnyt mitään ja on Jaimen kaveri, "pääsee pakoon".

Jaime keikkuu. Onko hän nykyään röyhkeämpi sukurutsaaja, vai harmaan sävyjä näkevä empaatikko? Jos hän ja Brienne aikovat tehdä jotain – vaikka kuolla yhdessä – piiritys tuki heidän taruaan antikliimaksien välissä. Korvaukseksi niistä orjuuttajat tykittävät vähän tietokoneanimaatiota Danyn kaupunkiin, jossa Tyrion on likimain onnistunyt perustamaan stand-up-klubin Misun & Madon kanssa.

"Cleganebowl" on fanifantasia Hurtan ja Vuoren viimeisestä taistelusta. Helluntaiseurakuntansa menettänyt Hurtta kastroi pahiksia kirveellä hirtehisesti, zombie-Vuoren vetäessä hihhulilta pään ja selkärangan (?) irti kuin Sub-Zero. Cleganebowl maistuisi, mutta jos saisin kirjoittaa sen, pistäisin Vuoren suuhun pari murahdusta, joilla hän ilmaisee olevansa tyydyttävästi itsetietoinen, tai vaihtoehtoisesti Manaaja-tyylisen tylytyksen, jossa jokin korkeampi voima ilmoittaa hänen suullaan, että hän tunki Hurtan - prinssi joka on luvattu! - pään nuotioon tarkoituksella.

Ja Sub-Zerosta puheenollen, Yläpulun manipuloima Tommen lopettaa Mortal Kombat -käytännön, joka salli eliitin väistää tuomiot ikään kuin he olisivat varakkaita amerikkalaisia. Yläpulu on hovijuonittelun suurmestari, joten Cersein on turvauduttava puhtaaseen pahuuteen pian.

Aryan kulttijuoni on ohi. Nyt hän osaa tapella. Kulttihipin virnistyksen voi tulkita siten, että hän tahtoikin Aryan löytävän identiteettinsä, mutta jumalauta en tulkitse mitään Aryaan liittyvää enää.


Keskiarvo 58 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 57+1 kertaa
Tippa silmässä: 79+0 kertaa


< Jakso 6-7 --- Jakso 6-9 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Game of Thrones -jul... Rillit huurussa -sar... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova