Tuorein sisältö

One Punch Man -putki, osa 2: kuulapää vastaan vasemmistoterroristit

29.03.2019 klo 18.50 | Luettu: 5061 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jaksot 3 ja 4
The Obsessive Scientist ja The Modern Ninja


Sankari tapaa ensin kovakuoriaisen ja rasistisen stereotypian risteytyksen, joka evoluutioliigan hypertuhokoneena on riittävän nokkela vaistoamaan uhan ja perääntymään taktisesti. Sankari kunnioittaa ennätyksellisen pitkää vuorovaikutustilannetta paljastamalla totuuden voimistaan: syö hyvin ja käy lenkillä, vaikka väsyttäisi! Afrokuoriainen menettää malttinsa ja lataa viikon edestä voimaa, eikä jatkoa tarvitse arvailla.

Koppiksen sysipaha esimies on samaistuttava uskoessaan olevansa ainoa ihminen, jolla on järkeä, mutta jos minullakin on, miksen edes saa painoani kuriin? Kuntoiluvinkkejä ilmeisesti täysin vilpittömästi jakava sankari symboloi herkullisen ärsyttävästi heitä, joilla on sekä hyvät geenit että tahdonvoimaa.

Neljännessä jaksossa vasemmistoterroristit vastustavat työntekoa väkivalloin. Symboloiko One Punch Man siis kokoomusta? Jotkut tosissaan paiskivat töitä päästyään alkuun vanhempien rahoilla, rakenteellisella korruptiolla ja/tai hyvä veli -verkostolla. Sankari on köyhä ja konflikti on tässä se, ettei kukaan erota häntä muista möykkääjistä, mutta hän on matkalla: hän hakee töitä.

Nämäkin jaksot ovat perin hilpeää sähellystä, vaikka huipentumia saa hetken odottaa ja jotakin vaikuttaa kadonneen käännöksessä, kuten animessa yleensäkin. Terroristien kohde on selkeästi Donald Trump, vaikkei hän ollut presidentti tekohetkellä?


Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Osa 1 --- Osa 3 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Väite, Sharon Osbour... Kuvassa 'Heavy Metal... >

Keskustelut (3 viestiä)

vesamies

29.03.2019 klo 22.26 1 tykkää tästä

näitä lisää
lainaa
Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

30.03.2019 klo 12.07 1 tykkää tästä

Minulta meni aikoinaan tuo Trump-viittaus täysin ohi, vaikka torni, tukka ja tekorusketus mätsäävät. Äijän itsensä olemus on erilainen. Lieneeköhän sattumaa?
lainaa
mörkö

01.04.2019 klo 13.04 1 tykkää tästä

Mielestäni tuo oli joku geneerinen paikallinen stereotypia rikkaasta mulkvistista kuin Trump viittaus.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova