Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 63/73: mun juoni on jytkympi kuin sun

02.04.2019 klo 17.15 | Luettu: 2736 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 7: Jakso 3
The Queen's Justice


Danyn ja Jonin neuvottelu on huvittava asianomaisten paasatessa, että sarja kertoo ihan muusta kuin toinen luulee. Perään saadaan Sansan ja Branin vastaava hetki, jossa aikuistunut leidi tarjoaa lordin roolia veljelle, joka sulkeutuneena inttää olevansa Kolmisilmäinen korppi, eli luolastoista & lohikäärmeistä kaiken tietävä suurmestari, jota tuommoiset tytöt eivät tajua: tämän se (puu)netti tekee. Pienenä kritiikin poikasena muistutan, että Dany näki toisella kaudella vision pohjoisesta, mutta se johti vain Aquamanin haamun horinaan. Jos Dany olisi nähnyt jotakin järkevää, hän voisi nyt saada pienen ahaa-elämyksen, vaikkei hän Jonia heti uskoisi.

Melisandre poistuu varjoihin "tuotuaan tulen ja jään yhteen". Säpsähdin sille, että tämä saattoi olla jäähyväiset, vaikka hän vihjaa palaavansa Westerosiin vielä kerran kuollakseen.

Lyötyjen kidutusta koston vuoksi on nähty tarpeeksi, mutta on siinä aromeita, kun Cersei jättää Hiekkanartun tuijottamaan hiekkatyttären mätänemistä muisteltuaan ensin omaa tytärtään. Cerseihän on ilmaissut kammoksuvansa vainajien mätänemistä, joten hän on omaksunut pelkäämänsä mörön hahmon: ymmärrettävästi tämä johtaa kiimaan ja niinpä katuja pitkin raahattu stunttiperse saa siistin sisäkeikan. Jaksoon mahtuu ruusumummon armomyrkytys Jaimen toimesta, joten Jaimen ja Cersein ero alleviivataan maalitelalla.

Sotimista säännöstellään tyylikkäästi. Eritoten armeijoiden liikkeistä päätellen tiettyjen vaiheiden välillä vierähtää kuukausi. Jos asialla päätään vaivaa, Theon vaikutti killuvan pelastusrenkaassa ikuisuuden ja Jon unohtui lomailemaan Danyn luo, mutta tänään en hauku mitään teleporttailuksi.


Keskiarvo 63 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 62+1 kertaa
Tippa silmässä: 87+0 kertaa


< Jakso 7-2 --- Jakso 7-4 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ex-Onnelliset -sarja... Netflix palkkasi ent... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova