Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 20/73: tunnen sen jo kasvavan / irtoavan

26.01.2019 klo 21.30 | Luettu: 2437 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 10
Valar Morghulis


Tyrion pelasti pitäjän, mutta kääpiö tumpataan komeroon ja isäpappa saa kunnian kohtauksessa, joka alkaa paskovalla hevosella. Se riipaisee, kun silvottu Tyrion ilmoittaa tykkäävänsä tilanteestaan yhä, kun sussu ehdottaa lähtöä; Tyrion on luotu hovijuonittelijaksi.

Tyrmätty Stannis on vähällä harrastaa itsetutkiskelua ja noidalleen hän tekee Homer Simpsonit ("why you little...!"), mutta herralta lähti ote kauan sitten ja hän päättelee olevansa niin autistinen, että hänen täytyy olla oikeassa. Stannisilla on yhä faneja, koska kirjoissa pahimmat teot ovat tekemättä. Aikanaan en sitä ymmärtänyt, mutta tämä "rationalistinen täyskaheli vailla karismaa" on Tyrionin tavoin omintakeisimpia ja puhuttelevimpia hahmoja.

Piiritetty Theon kiukkuilee, kun torvi soi; ihmiset vihaavat sitä, mitä he ovat itse. Suu vaahdossa uhoava nilkki kolkataan omien toimesta ja kikkeli on enää yhdellä karvalla kiinni. Robb on vihainen sekä Theonille että äidilleen, jotka ovat sooloilleet, joten hänkin pettää valansa ja suunta on kaikilla sama.

Hollywood harkitsi kerran leffan tekemistä Danysta ja hänen kakkoskautensa olisi kannattanut ulkoistaa tv-elokuvaksi, joka panostaa irrallisen kaman viihdearvoon. Hän näkee nyt vision pohjoisesta, mutta se on siirtymä Aquamanin aaveen tapaamiseen, eikä todiste siitä, että Dany liittyy johonkin jotenkin. Väliaikapäätöksenä 1000+1 yön satukuvioille se toimii, kun Danyn pokémonit tappavat ensi kertaa ja mammonalla kerskaillut kosija paljastuu rutiköyhäksi. Mahtava metropolis menettää viimeisetkin hallitsijansa. Mainitaanko mestaa enää, vai oliko se kangastus?

Örkkien marssi kohti muuria pakottaa katsomaan seuraavan jakson heti, koska en muista, miten sarja huijaa itsensä ulos näin jäynästä lupauksesta.


Keskiarvo 20 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 19+1 kertaa
Tippa silmässä: 26+2 kertaa


< Jakso 2-9 --- Jakso 3-1 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Yksi maailman arvost... Christopher Nolanin ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova