Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 64/73: taivas lyö tulta, kaikuu kallioilla ääni totuuden

05.04.2019 klo 21.30 | Luettu: 3053 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 7: Jakso 4
The Spoils of War


Kuka väitti, ettei Bran ole samaistuttava? Se satunnainen tyttö, joka on ollut mukana vuosia vetääkseen kelkkaa, yrittää hyvästellä. Bran möllöttää. "Veljeni kuoli puolestasi!" kiihkoilee tyttö. Bran möllöttää. "Sinä kuolit siinä luolassa..." tyttö koettaa järkeistää. Bran möllöttää. "Se oli tonnin seteli!" tyttö yrittää. Bran möllöttää.

Myös Aryan sivujuoni takkuili, mutta lopputulos toimii, kun hän on karaistunut ja itsevarma murhaaja, jonka tyttövuosien tunteet palailevat kotikulmilla. En muistanut, miten hänen ja Briennen sparraus kulkee, joten tasapeli oli helpotus, sillä Arya on ykkösrogue ja Brienne on ykkösbarbaari (zombie-Vuoren ollessa mysteeri), eikä toista hahmoluokkaa kannata pilata.

Lapset ovat töhertäneet kirkkoveneitä kallioon. Jon selittää Danylle, että tämä symboloi sitä, että kaikkien on käytävä jäätä särkemään. Dany on sulaa vahaa, yrittäen vaihtaa Tyrionin Joniin. Muissakin yhteyksissä tapaan veikata, että hahmojen typeryys on tekijöiden neroutta, mutta sitten en saakaan sen tyylistä käännettä kuin "Jon on psykoosissa" tai "Dany pääsee hengestään nieltyään taas kaikki neuvot". Tarinankertojien on pakotettava monta palaa yhteen ja harva pelaa kolmiulotteista shakkia onnistuttuaan perusteissa. Tässä tapauksessa jotakin saattaa olla vireillä, onhan yksi kauden viimeisistä otoksista Tyrionin huolestunut ilme.

Dany ja hevosäijät teleporttaavat pysäyttääkseen Lannisterit. Väliä ei ole lohikäärmeen lentonopeudella tai maantieteellä, mutta se on aukko kerronnassa, kun vaivalla alustetut partaraiskaajat sotivat päämantereella ilman että heidän vapaa-aikaansa kommentoidaan. Taistelu itsessään on lähellä klassista tasoa. Insestitiimin rosvoletka ja heidän kokoomuslainen pankkijuonensa tuhotaan niin helposti, että he saavat sympatiat. Toivon totisesti, että Jaime tulee tekemään muutakin kuin pätkimään zombeja ja pudistelemaan päätä Cerseille, sillä tämä olisi erinomainen päivä kuolla ja taistelu kaipaa viimeistä silausta huijauslopetuksen tilalle. Jaime yritti olla kiltti (pyöveli) viime jaksossa, mutta hänelle kettuiltiin, joten kuolemassa olisi tiettyä traagista runollisuuttakin.


Keskiarvo 64 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 63+1 kertaa
Tippa silmässä: 87+1 kertaa


< Jakso 7-3 --- Jakso 7-5 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Avengers: Endgame on... Suicide Squadin kier... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova