Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 13/73: hauskaa homojen kerhossa, hip hei

19.01.2019 klo 15.15 | Luettu: 2976 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 3
What is Dead May Never Die


Kriitikko kannustaa turnajaisissa neitihomoritaria, kukkoilipa hän tai ei. Elämyksellisten sekuntien ajan en muistanut, että häntä hämmentävästi nöyryyttävä haarniskakorsto on nainen; Brienne. Brienne on kuin Batman: super cool ja ei välttämättä homo, mutta auraltaan äärimmäisen homoseksuaalinen. Kummatkin sotahomot kumartavat homokuninkaalle, joka sivumainintojen mukaan on ennakkosuosikki sodassa, vaikka hänen leirissään vieraillaan vasta nyt. Kuningatar tietää missä mennään ja hänenkin viekkaan viettelevässä hymyssään voidaan nähdään ns. feministisiä ulottuvuuksia. Hän jopa ehdottaa homoapuria, jotta tuikitarpeellinen perijä saadaan alulle. Hupsis tupsis, pimpelipompeli, jos tämä porukka voittaisi, kaikilla olisi kivempaa! Haavisto presidentiksi.

Edellisen jakson viime sekunneilla Jon kolkattiin, joten hän sanoo "au" ja se siitä. (Muistutan myös jakson 10. cliffhangerista. "Ensi kaudella Yövartio rymistelee isolla porukalla muurin taakse!" Ensimmäiset kolme jaksoa he ovat kyykkineet halkovajassa.) Tyrion "kaupittelee sukulaistyttöä" sinne sun tänne testatakseen hoviporukan luotettavuuden. Kyseenalaistin sen, onko siltojen polttaminen järkevää, mutta lopputulos on luonteva, kun käpy sysätään sivuun, opportunistinen Pikkusormi leppyy ja Varys näennäisesti kunnioittaa pelaamista ja jakaa charmikkaasti vinkkejäkin. Tyrionin liioitellun oma-arvontuntoinen lelu Shae alkaa tuntua ihmiseltä päätyessään Sansan palvelijaksi eli edes pieneen konfliktiin.

Jakson nimi viittaa Theonin kasteeseen, joka on eri rituaali kuin myöhempinä aikoina, kun Theonin setä vaikuttaa kuolevan siihen. (Miksemme saa moisia käänteitä? Sankarit pakenevat pahista - joka kupsahtaa saman tien antiikkisista uskomuksista johtuen). Theon kiukkuili, kun isi ei hyväksynyt hyviä diilejä, mutta heikko silakkanaama on nopeasti taantumassa "Ned Starkin kunnialliseksi kasvattamasta miehestä" rappiopiraatiksi. Se menee läpi. Theon on sarjan parhaita hahmoja ja Alfie Allenin suorituksessa on aina tasoja.


Keskiarvo 13 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 12+1 kertaa
Tippa silmässä: 12+1 kertaa


< Jakso 2-2 --- Jakso 2-4 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lego Elokuva 2 koett... Spider-Man ja Superg... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova