Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 67/73: mitä tädimpi, sitä nätimpi

12.04.2019 klo 22.15 | Luettu: 3810 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 7: Jakso 7
The Dragon and the Wolf


Se on sarjan ylivoimaisesti typerimpiä ja hauskimpia hetkiä, kun Jonin isä ja äiti menevät naimisiin herkässä takaumassa ja saman musiikin soidessa Jon panee isänsä siskoa perse pystyssä. Tyrion näyttää huolestuneelta, vaikkei hän tiedä totuutta? Bran tietää ja aikoo kertoa sen? Mitä veikkaat, että tapahtuu seuraavassa jaksossa?

- Jon möllöttää, kunnes Dany päättelee sen olevan hyväksymisen merkki ja suhteen outous sivuutetaan?
- Autismista parantunut Bran kehittää pelisilmän ja on vaiti, kunhan Jonista tulee joku kuningas?
- Jon harjaa hampaita vimmatusti suunnitellen rynnäkköä zombielaumaan, viiltäen sitten ranteensa auki?
- Kansa hirttää koko insestiporukan ja kommunistinen puolue saa ensimmäisen eduskuntapaikan?
- Asioita käsitellään kiihkottomasti, mutta viimeisen jakson viimeisessä kohtauksessa Danyn ja Jonin lapsen ensimmäinen sana on "Hodor"?

Raunioneuvottelu erittää dopamiinia. Pienissä ja isoissa hetkissä on aidosti sitä sitä, että tätä suunniteltiin! Hurtta, Theon... pääjuoni. Jon ja Dany näyttäytyvät sankareina hetken: nyökyttelen jopa sille, että Jon kieltäytyy taktikoimasta, sillä hänen sanansa rehellisyydestä suutelevat Trumpin vastaisia solujani. Cersei estää sarjaa muuttumasta kahden osapuolen mätkinnäksi. Pelkään yhä, että tekijät ovat yhtä pinnallisia kuin he, jotka hyväksyvät tätipanon manipuloivan musiikkivalinnan vuoksi, mutta juuri nyt uskon sen olevan tarkoituksellista, etteivät sankarit ole saavuttaneet mitään. He olisivat voineet ottaa Cersein hengiltä ja päättää sarjan, mutta he antoivat zombeille keinon päästä muurin yli ja Cerseille tilaisuuden taktikoida.

Tekijöillä oli mielessä 70 tunnin leffa, josta on tulossa 73 tunnin leffa. Tämän tiedon ja edellisten jaksojen perusteella veikkaan, että he oivalsivat tarvitsevansa 80 tuntia, mutta vuosikymmenen ja kasvavan mittakaavan luoma väsy johti kompromissiin. Jakso on vahva, mutta kauden olisi pitänyt olla täyspitkä. Tehtävä pohjoisessa voisi olla yli kaksi kertaa pidempi, jos hahmojen liittoutuminen perusteltaisiin. Yksi Danyn vierellä notkuvista hevostelijoista voisi olla oikea hahmo, joka selventää, miten he reagoivat Westerosiin. Sansa voisi oikeasti väitellä lordien kanssa ja hakea uutta suhdetta Aryaan sen sijaan, että hän viittaa asioiden huteruuteen ja sovinto tehdään kohtausten välissä. Sansan puhe on selkeä, kun hän tuomitsee Pikkurillin kuolemaan, mutta se on ärsyttävää, että juoni on muilta osin hyperventiloivalle katsojalle suunnattua ylläripylläriä: Sansalla ei ole syytä teeskennellä muille hahmoille, että hän rankaisee Aryaa.


Keskiarvo 67 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 66+1 kertaa
Tippa silmässä: 89+3 kertaa


< Jakso 7-6 --- Jakso 8-1 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Rillit huurussa -kau... Iron Maidenilla on e... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (4 viestiä)

XboxScorpio

Rekisteröitynyt 03.03.2017

12.04.2019 klo 22.39 5 tykkää tästä

Ja mitä karvaisempi mies, sen paremmin kelpaa meille xbox-pojille!
lainaa
RandomSwinger

13.04.2019 klo 13.46

"Pelkään yhä, että tekijät ovat yhtä pinnallisia kuin he, jotka hyväksyvät tätipanon manipuloivan musiikkivalinnan vuoksi." Onpas ylimielinen kommentti. Oman uskonnollisen vakaumuksesi sumentava mielipide asiasta ei välttämättä ole objektiivisesti se oikea. Oikeastaan asian suorilta käsin tuomitseminen on varsin pinnallista ja kapeakatseista. Tottakai tätipano pitää hyväksyä, sillä kumpikin on sukulaissuhteesta tietämätön. Jos ja kun totuus kuitenkin tulee ensi kaudella selville ja romanssi jatkuu, niin on se silti ihan fine, sillä rakkaus ja mitä näitä nyt on. Täytyy vain toivoa, että mätsäävät resessiiviset geenit eivät prokkaa, jolloin lopputuloksena on mutanttilapsia. Tosin Dany on toivottavasti haudassa ennen kuin Jonno ja Dany kerkeää lisääntymään.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

13.04.2019 klo 20.25

Juu: tarkoituksella ylimielinen.

Tätisuhde hyväksytään, jos se on hyvä tarina. Tässä vaiheessa tarina yllätysinsestistä on vastaava kuin sketsissä, mutta eri tyylivalinnoilla. Esimerkiksi Jonin heräämistä henkiin ei ole käsitelty juuri mitenkään, joten pelkään vaihtoehtoa "Jon möllöttää, kunnes Dany päättelee sen olevan hyväksymisen merkki ja suhteen outous sivuutetaan" ja suojaudun ivalla.
lainaa
Hodor

14.04.2019 klo 15.48 1 tykkää tästä

"- Asioita käsitellään kiihkottomasti, mutta viimeisen jakson viimeisessä kohtauksessa Danyn ja Jonin lapsen ensimmäinen sana on "Hodor"?"

Tämä. Tässä olisi oivallisen loistava lopetus.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova