Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 11/73: Captain American hämmentävä vierailu

17.01.2019 klo 16.45 | Luettu: 3204 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 1
The North Remembers


Joffrey tekee Kuninkaansatamasta mahtavan taas, eli todistaa olevansa selkärangaton pikkumainen paskanaama nilkki. Hänestä aikuisten oikeasti tulee mieleen Donald Trump, joten on hämmentävää, kun uhriksi valikoituu Captain America. Kapu on turvonneessa kunnossa, mutta yleisesti ottaen hän symboloi sitä, mitä Yhdysvallat tahtoo olla, joten ihmekös. Sansa istuu suorassa kuin itäeurooppalainen supermalli "tai" Putinin asettama vakooja ja onnistuu manipuloimaan tilannetta. Tyrion suo piinatulle tytölle sympatiaa ja aloittaa käsihommat vihellellen.

Kesä on päättynyt. Taivaalla kiitävä meteoriitti symboloi kaikkien mukaan heitä: kirjaa lukiessani muistelin sarjan sivuuttavan idean. Jumalten siunausta janoaa eritoten "oikeutettu kuningas" Stannis. Hänen alkunsa on kiinnostava kokea uudestaan, sillä muistan joskus pähkäilleeni, kuka hemmetti hän on olevinaan. Vuoden tauon jälkeen ensikertalainen saattaa tuumia roviokohtauksen aikana, että nyt sarjassa on satunnaisia saatananpalvojiakin.

Hauskan makaaberina satujekkuna villipappa ja tytärvaimot vaikuttavat olevan hengissä vain, koska poikalapset luovutetaan mörköarmeijaan. Aksentilla maireasti vääntävän Pikkurillin mukaan tieto on valtaa, jolloin Cersei käyttää valtaa: on näppärää kliseiden purkamista, kun pahis mopottaa pahista yhteisen pahuusjuonen virittelyn sijaan. Viime kauden tympeä pornomonologi johtaa hutsujen "elävöittämiseen" ennen entisen kunkun äpäröiden teurastusta. Pyöräytin silmiä, mutta julmat vauvamurhat itsessään korostavat Trumpin uhkaa ja auttavat tappolistalle kuuluvaa taustapahvi-Gendryä haisemaan hahmolta.


Keskiarvo 11 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 10+1 kertaa
Tippa silmässä: 12+0 kertaa


< Jakso 1-10 --- Jakso 2-2 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tähdet illallisella,... Onko vastaavaa tehty... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova