Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery -putki, osa 7: päiväni kosmisena murmelina

26.04.2019 klo 22.45 | Luettu: 1952 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 7
Magic to Make the Sanest Man Go Mad


Hardcore Henri Muta – toiseksi surkeimmin näytelty piruparka tähän mennessä – hyökkää nyljetystä Falkorista kostonhimoisena 10 dollarin vappunaamari päässä. Plösö partasuu sössöttää valtaavansa yksinään sankareiden laivan! Aikaluupilla! Tämä on huvittavaa ja ensisijaisesti mielenkiintoista, sillä jos sarja olisi harrastanut pääasiassa tällaista, kyseessä olisi kohtuuselkeä uusi versio ensimmäisestä Star Trekistä ja muusta vanhan ajan rajoittuneesta ja sympaattisesta sci-fistä. Surkeimmin näytelty piruparka eli upseeri Anthony "a bad" Rapp on piikittänyt sieniä suoneen kikattaen, joten hän on immuuni aikaluupille ja ainoa toivo. Häntä ei uskota, mikä on yksi esimerkki siitä, kuinka surkeinkin surkeus voi haiskahtaa suunnitelmalliselta.

Ei tämä kuitenkaan hyvin kirjoitettua vanhan ajan hömppää ole. Vaikka tarina olisi suurpiirteinen, jouhevuutta ja sisäistä logiikkaa pitää löytyä. Vaikka herra Rapp jossain määrin kehittyy hahmoksi, jota ei tee mieli tunkea jätekuiluun, jakso ei tajua tehdä hänestä väliaikaista päähenkilöä. Kriisin selittely Michael Burnhamille ja muille aikaluupin uhreille johtaa hahmojen muistista saman tien haihtuvaan puuroon ja uskottavuusongelmiin. Rapp ei aluksi osaa edes kysyä kysymystä kollegalta ilman apua, mutta kun aika viimeisen kerran nollautuu, hän onnistuu selittämään koko soopan kaikille, jotka punovat välittömästi hienot juonet?

Mitä seuraamuksia ihmiskunnan kehittyneimmän avaruuslaivan kaappauksella ja sen miehistön murhayrityksellä sitten on? Ei tietenkään yhtään mitään. Jakso toimii lasten piirretyn logiikalla. Olen yllättynyt, ettei Hardcore päässyt tämän opinnäytetyön myötä uudeksi tiedeupseeriksi, mutta ehtiihän sekin tapahtua ja tässä vaiheessa ilmeisesti toivon sitä.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lars Ulrichin hyväks... Viimeistä viedään, R... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova