Tuorein sisältö

Tuca & Bertie -putki, osa 4: hiivaa ja ihan erikseen naisten intiimivaivoja

24.05.2019 klo 21.00 | Luettu: 2823 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jaksot 7 ja 8
Yeast Week ja The New Bird


"Hiivaviikko" kertoo leipurikisoista ja seksityöläiseksi ryhtyneen Tucan terveysongelmasta. Älä turhaan naura. Ongelma on patti. Takapuolta Tuca myy nettipelissä. Jakso ankkuroituu käytännössä lääkäripelkoon ja esiintymiskammoon, mutta on hankala saada otetta näistä samaistuttavista asioista, kun tekijät eivät vaikuta käyneen ruokamessuilla tai netissä, ja irtonaisia toteamuksia ja laimeaa surrealismia paiskitaan eteen. Komediana jakso on sarjan kehnoin, mutta jatkaa se hahmojen ja suhteiden syventämistä. Tucan holhouksen tarvetta ei käsitellä puhtaana vitsinä, joten urasta tinkivällä Bertiellä on pohdittavaa. Se on hupaisa (3,67 sekunnin) montaasi, kun tytöt tonkivat menneitä.

Jatkuvuus saa palaamaan: tv-sarjan äärelle ja/tai vanhaan suhteeseen. Kun Tuca ja Bertie pitävät taukoa pitkästä ystävyydestä, eikä Bertie voi syyttää Tucaa, se valkenee, miten huono Bertie on ystävystymään muiden kanssa, joten kuka olikaan riippuvainen kenestä? Ei rakenneta loppulausuntoa tuonkaan varaan. Bertie ehtii kehittyä lisää.

Unettavan humpuukin keskellä sarja toistuvasti ilmaisee ajatelleensa asioita useammalla tapaa. 8 jopa palaa siihen, että Bertie protestoi aiemmin muiden kuin komean pomonsa lähentely-yrityksiä: uusi työntekijä ei jaa Bertien fetissiä, joten nytkö emme pidä pomosta? Mm. Frendeistä ja Ally McBealista löytyy tilanteita, joissa jakso pysyy ensimmäisessä puolijärkevässä oivalluksessaan niin jäykästi, että se kismittää 20 vuotta myöhemminkin.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Osa 3 --- Osa 5 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Knights of the Old R... Öh, olen aika kiirei... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova