Tuorein sisältö

Doom Patrol, osa 4: "oudoin" supersankarisarja on jo antikristusvaiheessa

04.06.2019 klo 23.59 | Luettu: 2763 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 4
Cult Patrol


Mukaan heitetään kaikkea uhkaava antikristus. Poika ei kohtaloa valinnut, joten superluuserit ovat ymmärtäväisiä. Eri mieltä oleva yliluonnollinen etsivä kähisee, että kadonnut pomonne olisi eri mieltä. Antikristuksen itsentunto-ongelmat myös sallivat elämäntapamasentujien ottaa askeleita vertaistukiryhmän suuntaan. Jep: pelattuaan natsikortin jo pariin kertaan, koska se on helposti ymmärrettävä uhka, "oudoin sarja ikinä" pelaa antikristuskortin sössöttääkseen kaavamaisesti.

Hahmojen ja suhteiden hidastempoinen kehitys näennäisesti kärkevän fantasian keskellä on kelpo tavoite, mutta tässä ja edellisessä jaksossa se näennäisyyskin on niin ja näin. Hahmot märehtivät elämäänsä. Lopussa tapellaan sivulauseella selitettyjä konnia vastaan: mielen jakavien tirolilaisnatsien tilalla on nyt kirjeistä koottuja miehiä ja satanistitonttuja. Tarina oli se märehtiminen.

Mieleen muistuu South Park. 1. kaudella antikristuskliseestä mentiin Saatanan ja Jeesuksen matsiin ja Saatana hävisi tahallaan voittaakseen vedonlyönnin. Jakso oli outo, hauska ja oikea tarina. Doom Patrolin puolet pidempi jakso ehtii maalata päähenkilöistä paperinukkeja moniulotteisempia - olematta outo, hauska tai tarina, vaikka nekin ovat tavoitteita.

Supersankarisarjoja on tuhottomasti. Oudoksi mainostetun sarjan outouden pitäisi lähteä tarinasta eikä yksityiskohdista - varsinkin, kun sarjaa tehdään Yhdysvalloissa palveluun, jota vain supernörtit käyttävät. Pari jaksoa sitten neljännen seinän rikkova konna mainitsi, että yleisö on rajoitettua, joten missä ovat riskit?


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Osa 3 --- Osa 5 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 50 miljoonaa albumia... Vain elämää -kuvauks... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova