Tuorein sisältö

Doom Patrol 3-5: Alzheimerin tauti ei ole koskaan ollut näin jännittävä muistaakseni

26.10.2021 klo 22.00 | Luettu: 1062 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 5:
Dada Patrol


Jakso toimii kuvauksena dementiasta, josta Robotman kärsii. Unohdin heti, miksi muistinsa menettänyt aikamatkustaja kokee, että sankarien on huristeltava bussinrämällä metri ja kohdattava joku "Dadan sisarkunta". En tiedä, miksi sankarit suostuvat, kun heitä ei yleensä mikään motivoi. Aikamatkustaja jää dokaamaan vetelän tädin kanssa. Älä kysy, miksi vetelä uskoo olevansa aikamatkustaja itsekin. Touhussa on tarttumapintaa kuin Alzheimer-potilaan tiistorstaissa.

Sumukone on päällä ja linssiin kustiin: siellä "sisarkunta" asuu. Hullu-Jaana ihmettelee kahviossa akkaa, joka tietää enemmän hänen sisäisestä maailmastaan kuin omastaan. Kyborgi tapaa satunnaisen jalmarin, jolla on selässä polkupyörä. Lasihäkkiin suljetun naisen kanssa löpisevä Robotman hihittää opittuaan japania noin vain. Sehän on Bedazzled-viittaus? No gracias, soy alérgico a los crustaceos...?

Vihasin laahaavaa jaksoa niin absoluuttisesti, että se alkoi viihdyttää ja melkein lepyin. Mainitsin miksi Robotman toimii. Hahmovetoiset sotkut kävivät vanhaksi jo 1. kaudella, mutta hullu-Jaanan sivupersoonien politiikka on menossa jonnekin. "Dada" (sama se, onko kyseessä tiimi vai tähtisumun kivespieru) on vapautunut ja oletettavasti vaarallinen taho. "Taho" suuttuu kuullessaan aikamatkustajan nimen. Sarja tapaa huuhtoa pytystä virittämänsä jännitteet, mutta "Dada" on vasta virittelyä. Selvää pässinkuhaa.

HBO Max kustantaa 15 senttiä päivässä avaustarjoukseen tarttuneille. En ehtinyt katsoa muuta tänään, joten jäin haaveilemaan irtokarkista, jota en saa koskaan takaisin.


Keskiarvo 29 jakson jälkeen:


< Jakso 3-4 --- Jakso 3-6 >

Katsottu: HBO Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 150 miljoonaa levyä ... Se on virallista: Dy... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova