Tuorein sisältö

The Boys, osa 8: yllättäminen onnistuu myös odotuksia laskemalla

20.08.2019 klo 23.30 | Luettu: 899 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 8
You Found Me


Tahdoin samaistua tupajumiin, joka menee liian pitkälle, mutta olen kadottanut otteen Hughiesta. Supernopea A-Train tappoi Hughien naisen. Kun Hughie hämäsi, A-Trainin jalka murrettiin. Kohtaus jäi kesken. Nyt A-Trainilla on sauvat. Hughie ei kommentoi. Myöhemmin musta huumori kukkii (?), kun A-Train saa sydänkohtauksen yrittäessään kostaa. Hughie sen sijaan ei kanna kaunaa. Luonnollisesti tahdon hänen siirtyvän eteenpäin, mutta milloin se perusteltiin? Silloin kun hän räjäytti A-Trainin viattoman kollegan persepommilla?

Hughie vierailee uuden supertyttöystävänsä luona. Viimeksi tyttö yritti pidättää Hughien ja tyttöä ammuttiin, mutta nyt Hughie virnistelee kuin Hugh Grant ja kysyy, voisiko tyttö jakaa salaisia tietoja, heh heh! En irtisanoisi tilausta, jos tyttö olisi heti mukana (hän ei ole, ei heti), sillä hän on siirtymävaiheessa, mutta mikään tämä ei ole samaistuttavaa. Sitten nössö-Hughie muka järjestää vankilapaon yksin.

Koko sarjan pelastaa Homelander, joka on aina vain päheämpi roisto. Kehuisin myös Billy Butcheria, ellei hän tänään putoaisi kärryiltä yritettyään koijata Homelanderia.

Homelander on kiero "Teräsmies", joka luo superkonnia. Voidaan puhua false flag -salaliitoista, Mainilan laukauksista, tai vain siitä, kuinka Teräsmies on voimakas mäntti, joka takuulla harrastaisi vastaavaa, jos hän olisi olemassa. Kun Homelanderin oidipaalinen suhde pomoon johti laukaisuun, olin pettynyt, ettei sarja adoptoi Hancockista sensuroitua haulikkospermaideaa, mutta juu: sehän olisikin juoniaukko.

Homelanderista ja Billyn vaimosta on esitetty karu totuus. Ihmettelin aiemmin, miksei sitä kerrota Billylle ja katsojalle yhtäaikaa, ja pohdin nyt, miksi Homelander tulistuu, kun pomo esittää valkoisen valheen. Paljastuu, että totuus on ihan muuta. Yleensä en arvosta "kaiken muuttavia" ja teemallisesti laihoja jekkuja kausien loppusekunneilla, mutta tämä oli tunnelman tukemana niin hupaisa käänne, että jos joku on täällä vain juonikuvauksen vuoksi, yllytän häntä katsomaan kauden itse.


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-7 --- Jakso 2-1 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vakoojat juonivat Su... Tykittävä Rambo: Las... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova