Tuorein sisältö

The Boys 4-3: tahdon - kainalopieru! - puhua sinulle - kainalopieru! - äärioikeistosta

16.06.2024 klo 23.00 | Luettu: 698 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4 - Jakso 3:
We'll Keep the Red Flag Flying Here


Taas supertyyppien suuhun pistetään aidon oikeiston juttuja ilman kärjistyksiä. Tiedämme, miksi Homelander, hänen värväämänsä super-J.K. Rowling ja kumppanit "puolustavat joulua" ja kuvailevat vastustajiaan muunsukupuolisiksi, mutta entä sitten? A: tosielämässä Donald Trumpin fanit vertaavat Trumpia Jeesukseen. B: X-Men-sarjakuvissa Mystique on Nightcrawlerin isä, koska niin hyvä muodonmuuttaja naiseksi luokiteltu Mystique on. Eikö "hävyttömän supersatiirin" tehtävä ole viedä A- ja B-tyyppiset ideat pidemmälle?

Homelanderiin uskova juntti tahtoo "pelastaa lapset", joita vastapuoli muka piilottelee kellarissa. Kohtauksen ero tosielämän Pizzagate-tapaukseen on se, että fiktiivisellä juntilla on pistooli ja todellisella rynnäkkökivääri. Se on yleinen ilmiö, etteivät satiirit pysy perässä, kun internet paljastaa koko totuuden ihmiskunnasta, mutta harvoin asia on näin ilmeinen.

Nopeasti! Kirjoita parempi versio alle minuutissa! Oikeistojuntti ilmestyy singon kanssa pikaruokalaan väittämään, että täällä vasemmisto syö lapsia. Kun häntä yritetään rauhoitella, hän näkee, kuinka vaaleanpunaista pehmistä tulee hanasta, joten hän vakuuttuu, että kyse on jauhetuista tyttövauvoista. Raivostuneena hän laukaisee singon, jota hän pitelee väärinpäin, joten hän ampuukin vahingossa lastenvaunuja keskellä katua. Myöhemmin joku kravattioikeistolainen tuomitsee "myös" ääriliikkeet vasemmalla. (45 sekuntia.)

Se on asia erikseen, tahtooko sarja olla komedia. Tasapaksu kama on sujunut viimeaikoina. En vain keksi, mitä sanoa, kun ihmisten läpi aiemmin juossut äijä katuu elämäänsä ja pilaamiaan ihmissuhteita naama peruslukemilla, jne. Kuolemaa tekevän Billy Butcherin yritys auttaa manipuloitua poikapuolta on aidosti sympaattista tällä kertaa. Otetaanko aikaa seuraavaan pakotettuun kainalopieruun?

Se, että Homelander värväsi kylmän älykkään Sister Sagen edistämään oikeiston nousua eli tässä tapauksessa supersankarien ylivaltaa, on asiallinen juoni, kunhan impressionismin hengessä katsomme epämääräisten tyylivalintojen ohi. Se, kun Homelander puolivahingossa teurasti oman pöhkön Jeesus-musikaalinsa esiintyjiä, tuntui viiltävän kurkun auki huumorintajultani, mutta huomioin sen, että kolme jaksoa tätä putkeen on eri asia kuin yksi viikossa.


Keskiarvo 27 jakson jälkeen:


< Jakso 4-2

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Gladiaattorin jatko-... Top Gun -kukko Miles... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova