Tuorein sisältö

Carnival Row 1-7: pässi pääsee pukille

27.09.2019 klo 23.30 | Luettu: 733 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 7
The World to Come


Pienestä ideasta kuten kolossa asuvasta hobitista lähtevä eepos voi pysyä ehyenä haarautuessaan, mutta lopulta teemojen side katkeaa, jos supistumista ei oteta osaksi rytmiä. Jos loppu on keksitty ensin kuten tapauksessa Carnival Row, vahvuus saattaa olla kaaoksen selittävä loppusupistus. Kun aikajana ei täsmännyt takaperin kirjoitettaessa, sivujuonet haarautuivat lisää ja muuttuivat esiosamaisiksi ja esiosat ovat luonteeltaan tarpeettomia.

Pässin ja nirppanokan suhde johtaa siihen rakastelukohtaukseen, joka uupuu useimmista Kaunotar ja hirviö -mukaelmista tekijöiden sieluvirheistä johtuen. On kaunista, kun hirviön ei tarvitse muuttua, vaan paljastaa sixpack ja timmi, karvainen perse. Sekin on hyvää perussettiä, kun keijuksi paljastunut kyttä kärrätään kovin ottein putkaan, jossa kyykkivä entinen tyttöystävä tukee häntä. Jatkossa kyttä on oma itsensä, vaikka henki lähtisi; tämä klisee on ihan paras, eikä toteutus ole ihan huonoa.

Keijukytän salattu isä on ilmeisesti yksi poliitikoista, joiden koko klaanien kuvioita on seurattu, vaikkeivät ne ole kytkeytyneet selkeästi hirviömurhiin. Viimeksi mainittiin vähemmän osuvasti, että keijukytän salattu äiti sai tukea nirppanokan suvulta, jonka talouskriisiä olemme seuranneet pässiromantiikan sivussa. Loppusupistuksen johdosta satunnaisten sotkujen väliset kytkökset ovat jopa selkeämpiä kuin valmisruokahyllyn sillisalaatin tapauksessa.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kitaristin painajain... The Handmaid's Tale ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova