Tuorein sisältö

The Righteous Gemstones, osa 5: John Goodman on perin vihainen

16.10.2019 klo 23.30 | Luettu: 649 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jaksot 8-9
But the Righteous Will See Their Fall ja Better is the End of a Thing Than Its Beginning


Niin. Kauden päätös kestää 47 minuuttia, mutta puhun aina kahdesta jaksosta kerralla, koska joskus tämä on puolen tunnin komedia, eikä tunnin draama - tyyliin 40 minuutin Batwoman.

Pohdin, onko tämä komedia. Sentään joo: pappisuvun ryöstänyt luuseri ammutaan, kun Baby Billy ja pikkuvaimo ovat hämmentyneitä suikkarin keskeydyttyä. Luuseri oli joutava. Rahojen siirto Babylle on äkkinäisyyttä, joka määrittelee mustat rikoskomediat.

Otetaan sitten Kauniit ja rohkeat -saippuaa taas, vaikka pässeistä voi tehdä sympaattisia komediallakin. Papin yritys kertoa vaimolle kiristysvideosta, jonka vuoksi poikakin harhautui, johtaa kiikarikiväärillä sihtailuun, joten komediaa jakso 8 on. En huvittunut, mutta komedioiden silkasta idioottimaisuudesta voi lipoa aromeita.

Takaumassa matriarkka kuolee, joten papit pistävät sairaalan remonttiin. Hymähdin, mutta yleisesti ottaen Danny McBriden ja mm. Will Ferrellin huumorintaju saa pohtimaan, mitä menetin, kun en lukenut psykologiksi. Miksi yleensä tyyni patriarkka John Goodman spedeilee myös?

Nykyisyyskin on vinossa. Goodman vihastuu taas. Judy Gemstonen yritys avautua puolisolle haisee improvisoinnilta. Kykyä suoltaa soopaa on kunnioitettava, mutta tv-sarjoja saa kirjoittaakin. Läppä tyyliin "kusin housuun, mutta itseasiassa housuni eivät ole märät kusesta, vaan minä kiihotuin" on mahdollista editoida vitsiksi.

47 minuutin jakso ansaitsisi oman jutun mm. kun pappi lähtee Kuubaan ja toinen gootiksi muututtuaan säikähtää, kun poikaystävä taantui kikkeliä paljastelevaksi satanistiksi. On kaikkea. Simppeli, kliseinen skenaario, jossa kiristysvideo paljastetaan seurakunnalle pääsiäismessuilla, kun asian ulottuvuudet on alustettu, olisi ollut helpoin tie siunaukseeni.

Entäs Baby Billy? Katso itse. Hän unohtui noin tunniksi. Puolivillainen ratkonta & vihjailu on suosittua ennen kirjoittajien vuosilomaa.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 9 jakson jälkeen:


< Osa 4

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Onko isäsi todelline... Rillit huurussa -täh... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova