Tuorein sisältö

Watchmen 1-3: naisen kohtaloksi kävi avaruusromu. Tai kalu.

04.11.2019 klo 23.00 | Luettu: 1085 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 3
She Was Killed by Space Junk


"Space junk" on: avaruusromua. "Space Junk" on: laulu, jossa puhutaan Sallysta, johon ei koskenut laulaja, vaan Sallyn tappoi avaruusromu. Sally on Laurien äiti, joka (koskemisesta puheenollen) on raiskattu. "Junk" on myös: kikkeli. Laurien ex on Tohtori Manhattan, joka on avaruudessa kikkeleineen päivineen. Laurie muistelee avaruuskikkeliä parikin kertaa. Tajusitko?

Minä en, mutta ei tarvitsekaan. Sarja tietoisesti hämmentää uudella ja siinä sivussa vahvistaa tyynen epädramaattisesti, että totta kai ymmärsit jotakin aiemmin ja vaistosikin oli oikeilla jäljillä tuossa ja tässä. On helppo uskoa siihen, että kaikki täsmää lopulta ja olemme fiksun sarjan fiksuja faneja, olipa se totta tai ei.

Naamiopoliisit ovat kokeilu siellä, missä tarve on perusteltu, mutta muualla pukupellet on kielletty kuten sarjakuvassa. Kun sarjakuvan Laurie eli Silk Spectre putkahtaa ihmettelemään tilannetta FBI-agenttina, joka toinen lause muistuttaa historiasta, koska tässä vaiheessa vakaat faktat kommentoivat muuta. Netissä on ollut tapana pantata sitä tietoa, että kartanon hömppäsetä on Ozymandias, mutta sekin vahvistetaan itsestäänselvyydeksi. Sarjakuvan ystävät nyökyttelevät, mutta katsooko joku piru tätä tietämättä, miksi kolme miljoonaa ihmistä tapettiin mustekalalla?

Pitkin jaksoa Laurie horisee puhelimeen vitsiä Manhattanille, eli/ja/tai vertauksia sankareiden luonteesta/kohtalosta, eli/ja/tai hän kertaa vanhaa. Kiva, että hän lopulta myöntää vain horisevansa, jottei tarvitse miettiä, onko kyseessä triplasalaista koodikieltä. Odotan mielenkiinnolla Manhattania, mutta terrori-isku hautajaisiin ja Ozymandiasin lässytys eivät pärisyttäneet pontevampien edellisten jaksojen lailla.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: HBO

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jeremy Clarksonin po... Dwayne Johnson astuu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova