Tuorein sisältö

Watchmen 1-4: on meillä hauska täti, tuo täti Monika, kun täti menee torille, en mitään paljasta

11.11.2019 klo 23.00 | Luettu: 1479 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 4
If You Don't Like My Story, Write Your Own


Jo on pirullinen aloitus. Hullunrikas & hullu aasialainen täti kiristää maat lapsettomilta pulliaisilta hyödyntäen kierointa porkkanaa ja keppiä. Se tapahtuu sekunnilleen oikeaan aikaan juonien kannalta. Tädin ärsyttävyys ja kerronnan kätevyys on itsetietoisen maireaa ehkäpä se mukaanlaskien, että kylmä aasialainen matami on rasistinen stereotypia. Hahmoesittely saakin säväyttää, kun uusi mysteerivihjailija debytoi kaaoksen puolivälissä.

Tulee selväksi ja epäselväksi, että täti on tavalla tai toisella Ozymandiasin seuraaja: ei täti ilman syytä pelaa sekuntiaikataululla ja pykää kellotornia. Naamiokyttä ja naamiot jättänyt agentti jatkavat keskinäistä naljailua ja kysyvät sitten, saattavatko tädin sci-filentsikat selittää jonkin aiemman älyttömyyden. Jottemme nyökyttelisi selkeydelle, Ozymandias itse kalastaa sikiöitä lammesta venyttääkseen niitä ja satunnainen poliisia pakeneva spandexhyypiö ruiskaisee rasvaa kainaloon kuin sinappia hodariin ja luiskahtaa viemäriin.

Mitä voimme päätellä? Kehitin tuntuman siitä, mikä kokonaiskuva saattaa olla, mutta mm. yksilöiden motiiveja varmasti pantataan, jos sarjakuvan huipennus haastetaan suoraan. Tämäntyyliset mysteerit on joskus kiva ahmia, mutta odottelu ei sovi aivokemialleni, sillä arvausten jälkeen murehdin, olisiko pitänyt arvata jo aiemmin. Huippukohdat ovat aina kysymyksiä ja vastaukset esitetään itsestäänselvyyksinä. Pääpiru Damon Lindelof myöntää hahmojen suulla ja jakson nimellä, että tätä hän tekee.

Ainoa tarjoamani arvaus ei ole arvaus, vaan viittaus kolmeen asiaan, eli nerokasta satiiria: sarja päättyy, kun Tohtori Manhattan vilahtaa ensi kertaa sanoakseen oremor nhoj em llik tsum uoy emag eht niw ot ja posauttaakseen Rorschach-rasistit atomeiksi?


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jakso 1-3 --- Jakso 1-5 >

Katsottu: HBO

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Arnold Schwarzenegge... Musiikkimoguli Simon... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

12.11.2019 klo 10.03 1 tykkää tästä

Mielestäni tämä oli jopa paras jakso tähän asti. Vahva alku ja reilusti kummaa.
lainaa

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova