Tuorein sisältö

Lovecraft Country 1-9: ja nyt sarja on virallisesti Watchmenin parempi versio

12.10.2020 klo 22.00 | Luettu: 2760 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 9:
Lovecraft Country


Päähenkilön isä on väkivaltaisuutta iän myötä katuva kaappihomo, joka on traumatisoitunut yleisestä homofobiasta ja rasismista, ja vielä erityisen vahvasti Tulsan verilöylystä, josta hän selvisi hengissä nuorena poikana vuonna 1921. Watchmen sai kiitosta nostamalla Tulsan puheenaiheeksi: se oli väkevä alku minisarjalle, joka ei koskaan noussut mystisen vihjailun yläpuolelle. Lovecraft Country tarjoaa (scifityyppisen) aikamatkan Tulsaan nyt, kun hahmot on esitelty.

Päähenkilö on valmis katkaisemaan välit, kunnes hän näkee, mistä isäukko tulee. Verilöylystä itsestään pitäisi tehdä myös vakava draama, mutta kun satu tahtoo elävöittää vaietun tragedian muiden tavoitteiden sivussa, tämä Watchmenia intiimimpi tapa on selkeästi oikea. Päätä on pakko raapia, kun Tulsasta selvinnyt mies on musta homoseksuaali käpy molemmissa sarjoissa, mutta vaikka (romaaniin perustuvan) Lovecraft Countryn kirjoittaminen olisi alkanut Watchmenin jälkeen, Lovecraft Country vie pisteet.

Tieteisfantasiana jakso on yksi vähiten erikoisista, mutta homma toimii, enkä keksi mihin väliin tunkea enempää legendaa, kun kaikki tuntui olevan vartissa ohi. Jakso ottaa omakseen kliseen, jossa aikamatkustaja ymmärtää, että se mitä hän on tekemässä, on tapahtunut aiemminkin. Päähenkilö uskoo, ettei historiaa saa muuttaa, mutta kun valkoiset räyhäävät, hän saa kuulla, että mystisen miehen on tarkoituskin tulla hätiin: sana katarsis on keksitty tällaista kerrontaa kuvaamaan. Tunnelataus tukee samanaikaisesti historiantuntia, hahmoja ja varsinaista, kokonaisuutena yhä epämääräistä juonta, jossa menneestä noudetaan loitsukirja Hippo-tädin uusien multiversumivoimien avulla, jotta kirouksille ja ennustuksille voidaan tehdä jotakin.

Viisi tähteä paukahtaisi, jos hahmojen kokemukset selkeästi edistäisivät konfliktia sarjan nykyajassa esimerkiksi siten, että Tulsan koettuaan sankarit eivät enää nöyristele taholle X. Hirviöt ovat jo pistäneet pahat kytät matalaksi kahteen kertaan, eikä outoileva noita kaikessa kiinnostavuudessaan tunnu ongelmalta, joka hyötyy tämän jakson tunnelatauksesta?


Keskiarvo 9 jakson jälkeen:


< Jakso 1-8 --- Jakso 1-10 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Amorphis juhlii Tava... Kuuntele Pearl Jamin... >

Keskustelut (2 viestiä)

JohnnyLawrence

13.10.2020 klo 20.09 2 tykkää tästä

Watchmen on kyllä omasta mielestäni parempi sarja kuin tämä. Ei tämäkään silti huono ole. Laitappas nyt sitten Cobra Kai katseluun. Itselleni se on 10/10 sarja.
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

13.10.2020 klo 20.21

Kun saan Darkin katsottua, niin Cobra Kai on seuraava maraton.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova