Tuorein sisältö

His Dark Materials 1-3: jaarittelua, jonka aikana fantasioida Milla Magiasta

19.11.2019 klo 23.00 | Luettu: 922 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 3
The Spies


Ruth Wilsonilla on omaa kivaa roistona, joka tissuteltuaan ammuskelee isolla pyssyllä ja mätkii kaatamaansa murtovarasta kuin apina. Ehkä kuiva ja kankea sarja palkkasi koreografin; ehkä Ruthilla kilahti. Ruth on nimenomaan tässä roolissa sähäkkä "Milla Magia" ilkeine kulmineen ja nokkahuulineen. Mietipä jos Ankkalinnan väki eksyisi todellisuuteen. Ruth voisi huijata ihmisiä mysteeriroistona. Ensimmäinen näytös päättyy, kun sankariankat saapuvat varoittamaan juonista, jolloin Ruth poistaa maagisen valeasun ja paljastuu aidoksi Milla Magiaksi: huulet venyvät nokaksi ja takapuoli paisuu pyrstöksi höyhenten pöllähtäessä eroottisesti.

Tuottaja Tom Hooper asetti tyylin ohjaamalla jaksot 1-2. Jos en sitä tietäisi, antaisin Milla-leffan hänelle, sillä furryleffa Cats on hänen seuraavansa. Kuninkaan puheesta päätellen Hooper osaa laittaa petsatut puunaamat puhumaan ja Les Misérablesista päätellen hän osaa tehdä kuppaisuudesta räiskyvän tunteellista symboliikkaa. Tästä sarjasta päätellen hän on Hooperin kaima. Akateemikkojen ja jokipultsarien horinat eivät vangitse mielikuvitusta. Lyra-tyttö melkein jo ärsyttää, kun hän hengailee taas tuntemiensa, katsojalle uppo-outojen hyypiöiden kanssa. Ai juu, Milla on Lyran äiti, selittää sivueukko selittäessään itsensä.

Selityksistä inhimillisin on se, kun Lyra haaveilee ikuisesti epävakaasta sielueläimestä ja vanha jokipultsari toteaa vakiintumisen kuuluvan aikuisuuteen. Ehkä tuo on mainostettua henkevyyttä: voin kuvitella pitäväni tällaisesta suhteesta, kunhan se vakiintuu. Parikin näyttelijää yrittää, mutta harkitun laajentamisen sijaan sarja alkoi kaaoksena, joten charmin löytäminen on työlästä. Kun satunnainen äijä jatkoi ulottuvuusmatkailua, aivoni pistivät näytönsäästäjän pyörimään.

Jokipultsarit ovat "gyptiläisiä" (ensimmäiset 15 kertaa: häh, egyptiläisiä?) ja he uskovat "gobblereiden" varastaneen lapsensa (gobbler on kalkkuna?!). Onko "solider" kirjoitusvirhe tekstityksessä, vai jokipummien yhteiskuntaluokka? Ei voi tietää.


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Jakso 1-2 --- Jakso 1-4 >

Katsottu: HBO Nordic


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ozzy kutsuu faninsa ... Jennifer Lopezille j... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova