Tuorein sisältö

His Dark Materials 2-1: Katja Sirkalle käy huonosti - torille?

18.11.2020 klo 22.00 | Luettu: 403 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 1:
The City of Magpies


Toivon yhden uuden todellisuuden olevan niin ihmeellinen, etteivät paikallisiin taruihin kuulu taivassäteet, ennustukset ja maagiset megaesineet. Pahat papit ja ihana Ruth Wilson ähkivät yhä ensimmäisessä todellisuudessa, kun kliseet ovat kiusallisia pappisvallalle. Nuorukaiset Lyra & Will hohhailevat ulottuvuusportin takaisessa aavekaupungissa, kunnes Lyra suostuu käyttämään mystistä kasipalloaan. Lostin savulonkerolla on cameo-rooli.

1. kauden heikkouksiin lukeutui Lyran ja kaverin suhteen luonnostelmallisuus. Sen huomioiden vuorovaikutus Willin kanssa alkaa lupaavasti, vaikka käsikirjoitus maistuu. Lyra tavallaan alennetaan herttaiseksi kevennykseksi, koska hän on fantasiahahmo, joka voi ihmetellä Willin maapallon meininkiä. Jos se tehdään tunteella, ehkä se on edistystä. Ydinkohderyhmää ovat "nuoret aikuiset" (esiteineistä ikuisiin lapsiin), joten siinä on jotakin mätää, että aikuisten hahmojen synkät ja (wow-wa-wee-wa-Wilsonia lukuunottamatta) tympeät puuhat imevät tarinasta yleisen elämänhalun.

Satunnaista sivuhahmoa nimeltä Katja Sirkka kidutetaan julmasti. Serafina Pekkala ja muut mälsät noidat, joiden merkitystä en muista, rukoilevat Yambe-Akkaa sännätessään hätiin. Jos toisen jumalan nimi on Rampe-Äijä, alan epäillä, että kirjailijaa on koijattu kuin turistirysien menujen suomentajia.

"Mystinen kasipallo" on tietenkin Kultainen kompassi (The Golden Compass). Anna kun arvaan: unissa jo näkyvä Salaperäinen veitsi (The Subtle Knife) on sveitsiläinen linkkari taikasauvalla?


Keskiarvo 9 jakson jälkeen:


< Jakso 1-8 --- Jakso 2-2 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uudet Putous-nimet s... Annetaan seisovat ap... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova