Tuorein sisältö

His Dark Materials 2-3: Klonkkukin piti kamoistaan parempaa huolta

24.11.2020 klo 22.00 | Luettu: 416 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 3:
Theft


"Mitä tapahtuu" ja "miksi tätä pitää katsoa" ovat kaksi eri kysymystä. Jälkimmäisen vuoksi tekee mieli möläyttää "en tajua mitään" tapauksissa His Dark Materials ja The Mandalorian.

Pahuus määriteltiin viime vuonna: toisen todellisuuden teokratia harrastaa sielujen ympärileikkauksia luokiteltuaan luonnollisen asian synniksi. Laajennetaanko tätä joskus? Lyra jämähti meidän todellisuuteemme, jonka uskontojen mahdollista kommentointia on alustettu sivulauseella. Lyran tapaaman tieteilijän into on johtanut taikuuden kanssa keskustelevaan MS-DOSiin. Lyra itse juoksentelee fantasiasta vapaissa maisemissa, käyttäytyen hyvin typerästi. Hänestä kenties yritetään tehdä realistinen lapsi, vaikka kirjoittajan tulisi pyrkiä sankarin päähän.

Miksi pitää katsoa: noitia, jääkarhuja ja ilmailevaa murmelimiestä? Nämä kuviot ovat visuaalista fantasiaa, joten oletan, että ne on budjetin vuoksi typistetty minimiin ja samalla merkityksettömiksi. Tänään Lin-Manuel Mirandan näyttelemä murmeli han-sooloilee vähän enemmän ja päätyy putkaan. Tätä tapahtuu: murmeli kähisee tunteella, että hän kannustaa Lyraa, joten Lyran paha äiti päästää hänet vapaaksi, vaikka he pelaavat eri puolilla. Miksi tätä katsottiin? Murmeli ja Lyra ovat tavanneet, mutta sarja ei ole myynyt edes niiden suhteiden arvoa, joista Lyra jaksaa jankuttaa. Hahmojensa traumat Miranda ja Ruth Wilson myyvät sähistessään, mutta Mirandan kohdalla sillä on sama arvo kuin jos uusi näyttelijä putkahtaisi vetämään monologin keskellä saagaa.

Kausi perustuu romaaniin Salaperäinen veitsi. Ensi viikolla puukko pitää etsiä, koska MS-DOSin maaginen vastine Kultainen kompassi on varastettu. Theft! Tai siis: Lyra unohti kompassin vieraan äijän autoon, koska hän oli paniikissa sooloiltuaan.


Keskiarvo 11 jakson jälkeen:


< Jakso 2-2 --- Jakso 2-4 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ryan Reynoldsin Netf... Tältä näyttää Kirppi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova