Tuorein sisältö

Kidding - juttu 4: sivuhahmoa siteeraten, what the actual fuck?

21.11.2019 klo 23.00 | Luettu: 942 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jaksot 7-8
Kintsugi ja Philliam


Jakso 7 on sen tason aivopieru, että vieritän omankin mokani sen syyksi. Jeff on yritetty syrjäyttää. Nyt tutustumme Jeffin ohjelman japanilaiseen versioon. "Japanin Jeff" saapuu Yhdysvaltoihin. Myös Jeff itse matkailee. Kun toinen aasialainen toivotti Jeffin tervetulleeksi Los Angelesiin, mieleni oli yhä Japanissa. Tiedän nyt, ettei Jeff käynyt Japanissa, mutta epäilen yhä, että koko jakso on psykoosia ja älytön "Japanin Jeff" on Jeffin sivupersoonallisuus. Kun japanilainen ja Jeffin sisko kommunikoivat käsinukeilla ja himmenevä valaistus symboloi fantasiaa, se käy järkeen, että japanilainen on Jeff. Se on vähän karumpaa, kun japanilainen esittää siskolle nukketeatteria peniksellään.

Seuraava jakso on takauma, joka ei selitä edellistä. Jeffin solidaarisuus on kohdistunut myös sarjamurhaajaan. Murhaajan pojan mukaan tapahtumille oli syy. Se on absurdi vitsi, mutta lempeä (ja silti hyvin jokerimainen) Jeff nyökyttelee, että kaikillahan on katkeamispiste. Murhaaja on köyhä musta mies kenties siksi, ettei Jeff vaikuttaisi enää "liiankin kiltiltä", vaan natsien painajaisista karanneelta suvakilta. Ei ole vaikea arvata, miten kumpikin jakso voi olla osa harkittua tarinaa, mutta mitä sirpaleista pitäisi saada irti? Kutakin jaksoa on tarkoitus märehtiä viikko.

Jos jakso 7 ei ole puhdas psykoosi, se torpedoi uskottavuuden lukuisilla yksityiskohdilla, joista yksi on huonoimpia tänä vuonna näkemiäni kohtauksia. Jeffin tyttöystävä lähtee, koska syövästä parannuttuaan hän näkee asiat toisin. Jeff on jälleen ymmärtäväinen, mutta Jeffin suku huutaa kuorossa "fuck you". Se on täydellisen sopimatonta - tai nokkelaa, jos se on vain Jeffin mielikuvitusta. Ilman vahvistusta en ole mitään mieltä. Katson kauden loppuun huomenna.

Epäarvosana näille jaksoille:


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Juttu 3 --- Juttu 5 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nightwishin laulaja ... 80-luvun RoboCop pal... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova