Tuorein sisältö

The Handmaid's Tale 2-9: bylsisitkö mieluummin vampyyria, ihmissutta vai Voldemortin pikkuveljeä?

07.12.2019 klo 23.00 | Luettu: 1593 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 9
Smart Power


Aikanaan "komentaja Waterford" kuulosti viittaukselta yhteen tuhansista (en tiedä, paljonko upseereita on tarkoitus olla), mutta asema on selvä, kun hän pääsee uutisiinkin vieraillessaan Kanadassa. Nöyräksi piesty pikkuvaimo on mukana todistaakseen, ettei hihhulivaltio pikkuvaimoja nöyräksi piekse. Rouva on kriittisessä pisteessä, joten on kiintoisaa seurata sinänsä yllätyksetöntä kamaa, jossa hän kärvistelee kuplan ulkopuolella ja saa tarjouksen hihhulien pettämisestä.

Saatoin tuumata viimeksi, että autokuskiltakin pitäisi irroittaa penis. Unohdetaan se. Junea auttanut ja hänet todennäköisesti paksuksi pyöräyttänyt kuski tapaa Junen puolison hyväntahtoisissa, mutta herkullisen ristiriitaisissa merkeissä. Sarja ei olisi aito naisten sarja ilman sitä kysymystä, oletko tiimissä A vai B. Joseph Fiennesin karismasta johtuen on epäilemättä myös tiimi C, joka tahtoo Junen antautuvan komentajan orjattareksi. Kysymys ei ole uusi, mutta vasta nyt A uhoaa sekä B:lle että C:lle ja kaiken järjen mukaan apinoiden törmäykset ovat kutkuttava osa tätä bimbolehmäfantasiaa.

June saa kuulla lentävänsä talosta heti synnytettyään. Se on liikuttavaa, kun hän hyväksyy reaaliteetit ja pyytää taloudenhoitajaa vauvan epäviralliseksi kummiksi; se on realistista toistoa, kun hän pyytää samaa valvojaltaan. Ideaaliseksi en koe sitä, että ilkeimmät naishahmot on pehmennetty fyysisen tason uhasta potentiaalisiksi liittolaisiksi. Nimeltämainitsemattoman kotimaisen poliitikon käytöksestä päätellen keskiaika maistuisi valikoiduille emännillekin. Rouva Waterfordin epäröinti saattaa toki mennä ohi muutaman muun asian tavoin.

Kuski antaa Junen äijälle tutun kirjepinkan, jonka vuoksi hihhulit sitten häädetään Kanadasta - kuskinkin yllättyessä. Toteutus ei menisi läpi historiallisessa draamassa, mutta June Twilight-fantasioineen kehystyy pääasiaksi.


Keskiarvo 19 jakson jälkeen:


< Jakso 2-8 --- Jakso 2-10 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Aladdinin kiintiöval... Veri lentää jatkossa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova