Tuorein sisältö

The Witcher 1-5: aivohalvauksia tissien ja suolenpätkien välissä

07.01.2020 klo 23.00 | Luettu: 8937 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Bottled Appetites


Minulla on asenneongelma. Pidän näyttelijöistä ja energiasta, kuten juttelun ja törkyisen hömpän suhteesta. Kun Geralt-noituri viimein tapaa Yennefer-noidan, parin kemioissa näkyy nopsaan kyynisten ihmisten suhteellinen avoimuus ja seksuaalinen ja ammatillinen kiinnostus. Jakson loppuun mennessä heillä on historiaa; dramaattista muisteltavaa. Hetkeä ennen kuin he tapasivat, olin varma, ettei sivuhahmon mainitsema noita ole ainakaan Yennefer, koska sarja on kaaos.

Kuvakerrontaa ajatellen kaikki on simppeliä. Noituri ja trubaduuri tapasivat äskettäin ja he seikkailevat ja naljailevat. Nyt trubaduuri väittää ensitöikseen, että on kulunut "kuukausia tai vuosia" siitä, kun he viimeksi tapasivat ja sitten hän puhuu (symbolisesti?) vuosikymmenestä. Edellisessä jaksossa Yennefer ilmoitti, että kohtausten välissä kului 30 vuotta, enkä taaskaan tiedä, tapahtuvatko hänen varhaiset kohtauksensa ja noiturikohtaukset samassa ajassa. Asenneongelmani on se, että sarjaa on kiva katsoa aivot narikassa, mutta hermot menevät, kun yritän ymmärtää kaiken.

Normaalisti sitä luottaa vihjailuun, mutta tänään katsoin aloituskohtauksen kolmesti ennen kuin jatkoin. Mysteerityyppi keräilee ruumiinosia. Mysteerivieras ilmoittaa tietävänsä, että keräilijä on doppleri (?) - mutta mysteeri ollakseen doppleri (?!). Seuraavassa kohtauksessa doppleri varastaa partaukon identiteetin, joten nyt pitäisi muistaa, kuka partaukko on, missä ajassa partaukko on ollut ja missä ajassa partaukko ei ole partaukko. Lopussa vahvistuu, että valepartaukko elää ajassa, jossa Ciriä keijypölytetään puskassa. Noiturin ja Yenneferin kiehnäys tapahtuu ennen sitä, joten valeparta ei ole huijannut heitä? Ok, jos korvista savua sihiseekin.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Anette Olzon nosti e... Kova laki -sarjan te... >

Keskustelut (4 viestiä)

Huutista

08.01.2020 klo 16.26 11 tykkää tästä

Vittu sä oot jari urpo jätkä. Mee töihin.
lainaa
Yrjistä

08.01.2020 klo 17.11 3 tykkää tästä

Mylvistä
Huutista kirjoitti:
Vittu sä oot jari urpo jätkä. Mee töihin.
lainaa
Mies36v

08.01.2020 klo 23.58 2 tykkää tästä

Minusta noiden eri hahmojen tarinat oli laitettu todella kauniisti kulkemaan eri reittejä pitkin, punoutuen lopulta yhteen kuin maailmanpuun oksat tai metsien polut.

Siinä oli elävää runoutta ja taikaa joka aukeaa vain ymmärtämällä sitä mikä on meille kaikkein kallisarvoisinta, mutta näkymätöntä ja mysteeristä. Jotain sellaista, joka annetaan meille lahjaksi kaikkien esivanhempiemme kautta jotka ovat koskaan eläneet.
lainaa
Foley

09.01.2020 klo 19.18 3 tykkää tästä

peltosen arvosteluihin kannattaa pullo viinaa vetää ja kunnon sauhut niin sit pystyy ymmärtää miehen juttuja :D =P Tietenkään en suosittele tätä :D
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova