Tuorein sisältö

Batwoman 1-10: homokin voi olla terroristi

21.01.2020 klo 23.30 | Luettu: 1611 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 10
How Queer Everything is Today!


Edellinen jakso kuului Arrowversen yhteisseikkailuun, jota en piruuttanikaan katso kokonaan. Jaksojen 8 ja 9 välissä tapahtui vain yksi Supergirl-jakso; sekö perustelee sen, että saamaton mäntti on yhtäkkiä yksi multiversumien tärkeimmistä olennoista? Tuntuisi, että iso tarina tulee jättää näkemättä, jos haluat kuvitella sankarin kehittyneen syystä.

Eikä hän edes ole kehittynyt. Vapaalla oleva murhaaja haluaa tavata Batwomanin, mutta sankaria ei kiinnosta. Kiirettä pitää? Kyberterroristi aiheuttaa junaonnettomuuden ja kiristää rahaa uhkaamalla paljastaa kaikkien selaushistorian. Se eittämättä johtaa skandaaleihin ja ehkä... Ehkä terroristi vain halusi kostaa homoseksuaalisuutensa paljastumisen, joten Batwoman päästää hänet menemään.

Kohtaus on neljä kertaa huonompi kuin näkemättä uskot. Jakson alku vaatii kunnioitusta idealla, jossa miehen syliin ohimennen kompastunut Batwoman pohtii julkisuuskuvaansa: hän haluaisi olla avoimesti homoseksuaali myös naamiota käyttäessään. Näistä teemoista johtuen valitsin sarjan kymmenestä muutoin samanlaisesta. Se on sitten olevinaan huipennus, kun terroristi ulisee, että oli pakko ryhtyä psykopaatiksi, koska kukaan ei ymmärrä ja edes televisiosarjat eivät päästä meitä lesboja päähenkilöiksi, WINK WINK.

10 sekuntia myöhemmin: tappaja, jota sankari ei ehtinyt jahdata, käyttää pakoon päästettyä terroristia omassa juonessaan.

Sattuu, sisälle.

Jos jaksolla olisi 20 minuuttia lisäaikaa perustella sankarin päätökset ja antaa tulokkaalle kohtaus ennen palopuhetta, jakso voisi olla aivan muuta. Ja kuvittele, jos metafiktiivinen spiikki homoseksuaalien edustuksesta tulisi useamman jakson mysteerijuonen oikeasti alustettuna huipennuksena ja se alleviivaisi sankarin ja roiston päätyneen ideologiselle törmäyskurssille kuin Professori X ja Magneto. Ei.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jakso 1-9 --- Jakso 1-11 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Veteraaniorkesteri A... Pearl Jam yllättää u... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova