Tuorein sisältö

Batwoman 1-12: sää ja ikä pysäyttävät roiston todennäköisemmin kuin Teletappiwoman

18.02.2020 klo 23.00 | Luettu: 1669 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 12:
Take Your Choice


Kun kytät uhkaavat ampua Alicen, vaaraan joutuu viaton Alice vaihtoehtotodellisuudesta. Alicet ovat valmiiksi kuolemassa kosmisesta TimeCop-syystä: he eivät voi olla samassa tilassa. On selvää, että kiltti Alice heivataan, jottei juoni etene, mutta oli kiva tietää, miten typerästi se tapahtuu. En sano, että lopetus hukkaa tilaisuuden kärjistää jännitteitä, koska sarja unohtaa löytämänsäkin jännitteet.

Ulisen taas siitä, mitä et usko näkemättä, vaikka se on aina samaa. Batwoman paheksuu poliisien jyrkkyyttä ja lupaa itse vangita pahan Alicen. Paha Alice saapuu hänen kotiinsa välittömästi. Alicet saavat migreenin, joten Batwoman ei voi vangita pahaa Alicea, koska kiltti Alice tarvitsee halausta. Halauksella viittaan normaaliin myötätuntohalailuun, enkä esimerkiksi siihen, että halaus on ainoa keino kiinnittää laastari. Paha Alice jatkaa kenkkuilua, jonka sankari olisi voinut estää helpommin kuin koskaan, jos hänessä olisi hitusenkin vaikka Vinkki Vääntölää, mutta edes napalaaserilla päivän pelastava halinalle hän ei ole, vaan teletappi.

Pieni epäkohta lievenee. Toistamiseen lääkäri toteaa, että Alicen naamoja vaihteleva kaveri on epäuskottava. Tiedämme miten naamat toimivat: hölmön fantasiamaisesti. Fantasia sopii sarjaan, mutta lääkärin epäusko on kuin tavoitteeton versio mainoslauseesta "luulit jännämörön olevan satua, mutta se kaikki onkin totta!" Kun paljastuu, että lääkäri on itsekin naamoja vaihteleva roisto, hän ei enää vaikuta idiootilta, joka ei usko universuminsa yleiseen logiikkaan. Oli silti virhe alleviivata sarjan luonnostelmallisuus ilman ilmeistä hyötyä.


Keskiarvo 12 jakson jälkeen:


< Jakso 1-11 --- Jaksot 1-13 ja 1-14 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Huumepomon virtahevo... Parasta mainosta uud... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova