Tuorein sisältö

Altered Carbon 2-3: piip boob gigatavu binäärikoodia, tai siis gladiaattoritaistelu

18.03.2020 klo 23.00 | Luettu: 472 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 3:
Nightmare Alley


Kevyen ja raskaan scifin välimaastossa tapahtuu taas. Puolidigitaalinen sankari yritetään hakkeroida näytönsäästäjällä, mutta hän tylyttää kiduttajaa ponifantasialla ja sitten he tajuavat tunteneensa toisensa ollessaan eri ruumiissa. Syytön sankari tuomitaan kuolemaan sielujen varmuuskopioiden pyyhkimisestä, joten hän joutuu taistelemaan huumattuna vääriä muistoja hyödyntävien synteettisten gladiaattoreiden kanssa.

Mikä olisi raskaampaa scifiä? Moni juttu, sillä absurdi jakso vastaa käytännössä sitä, kun Robin Hoodin nännejä väännetään kellarissa, ennen kuin hänet pakotetaan epäreiluun tappeluun, jonka aikana Pikku-John hänet pelastaa. Huomionarvoisin asia on se, kun "Nottinghamin sheriffi" veikkaa Robinin pärjäävän: suhde maustuu.

Aivan alussa sankari kysyy syyttäjältään, pelkääkö tämä kuolevansa lopullisesti. Nyt kun myös Westworld jatkuu, ajatukseni menivät perusasioihin:

Westworld on raskaampaa ja täyteläisempää scifiä, koska robottien digimielen kehitykseen kytkeytyy runsaasti symboliikkaa. Myös Altered Carbon tekee digimielellä paljon, mutta en muista isoa, painavaa lausuntoa. Jopa Iso-Arskan 6. päivä alleviivaa johdonmukaisesti, että jos mielesi kopioidaan, kopio on itsenäinen olento. Altered Carbonissa sankarin tekoälykaveri pelkää, ettei hän ole oma itsensä buuttauksen jälkeen, mutta ihmiset uskovat voivansa matkustaa sähköpostin liitetiedostoina.

Sarja olisi monimerkityksellisempi romansseineen päivineen, jos valikoidut hahmot tiedostaisivat, että kuolema on kuolema, vaikka kopio jatkaa perintöä. Kauden alussa mainittiin iäkkään digimielen mahdollinen taantuminen, ja trailerissa on yksi höpinääni liittyvä kohtaus, joten kaikki lienee yhä mahdollista.


Keskiarvo 13 jakson jälkeen:


< Jakso 2-2 --- Jakso 2-4 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Paljastiko Valtteri ... Hollantilainen sinfo... >

Keskustelut (0 viestiä)

Rekisteröidy kommentoidaksesi.

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova